Nové město se objevuje jako potencionální destinace Kojotů

20. 05. 2023, 15:35 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
S klubem NHL Arizona Coyotes po tom, co voliči v Tempe zavřeli jejich navrhovanou zábavní čtvrť, se objevilo několik měst jako možné možnosti přemístění – a guvernér Connecticutu Ned Lamont chce, aby byl zvážen Hartford.

Lamont v pátek uvedl, že se plánuje sejít s komisařem NHL Garym Bettmanem o možnosti přesunu organizace do hlavního města Connecticutu, uvádí Associated Press.

"Je to skvělý hokejový stát a skvělé hokejové město," řekl Lamont novinářům. "Důkazem toho je vášeň, kterou máme pro Whalers, která se vrací do minulosti – stále jeden z nejprodávanějších dresů. Myslím, že jim zde můžeme zaručit velmi silný trh a vládu, která je připravena přijít a být jejich partnerem."

Lamont doufá, že schůzka s Bettmanem se uskuteční již příští týden. Řeči o přemístění nabyly na síle poté, co voliči v Tempe, AZ odmítli referendum o zábavní čtvrti za 2,3 miliardy dolarů, které by zahrnovalo výstavbu nové arény.

Connecticut byl kdysi domovem Hartford Whalers, slavné organizace NHL, která odešla do Severní Karolíny v roce 1997. V současné době je jedinou profesionální sportovní organizací WNBA Connecticut Sun, která hraje v Mohegan Sun Areně, zařízení s 10 000 místy, které není vhodné pro hokej.

"Možnost přesunu do Connecticutu je považována za běh na dlouhou trať. Hartfordské 48leté XL Center, kde Whalers kdysi hráli, potřebuje zásadní rekonstrukci. Očekává se, že jeho provozovatel, Úřad pro rozvoj regionu hlavního města, začne brzy přijímat nabídky na opravy, které podle odhadů budou stát nejméně 107 milionů dolarů," napsal v pátek večer zpravodajský portál.

I když nepatří mezi favority, skutečnost, že město již mělo tým NHL, si jistě alespoň vyslechne Gary Bettman.

O Salt Lake City, Houstonu a Kansas City se mluvilo jako o nejlegitimnějších místech, pokud tedy Arizona tým ztratí.