Penguins získali z Vancouveru Jacka Rathboneho

18. 10. 2023, 06:30 » Přestupy - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Penguins získali kdysi nadějného defenzivního prospekta Jacka Rathbonea z Canucks útočníka z nižší ligy, Karla Plaška. Canucks na oplátku obdrží dvojici hráčů určených pro AHL Abbotsford v podobě obránce Marka Friedmana a útočníka Ty Glovera.

Rathbone a Friedman budou hrát ve svých nových "pobočkách" v AHL, zatímco Plašek a Glover se budou hlásit u týmů v ECHL.

Rathbone byl vybrán ve čtvtém kole NHL draftu 2017, ale jeho akcie vzrostly během sezóny 2019/2020 poté, co během své druhé sezóny na Harvardu zaznamenal 31 bodů ve 28 zápasech. Poté se stal profesionálem v Ivy League, které se v roce 2020 kvůli COVIDu zavřely, a tak toho moc neodehrál – jen osm zápasů s Vancouverem a osm v AHL s týmem Utica.

V letech 2021-22 dal dohromady neuvěřitelnou nováčkovskou sezonu v Abbotsfordu, když překonal bod na zápas. Jakmile byl pozván do NHL, kde odehrál devět zápasů, zůstal bez bodu. Toto vše vedlo k optimismu, že by se mohl stát stálicí v sestavě Canucks. Nestalo se tak! V NHL odehrál pouhých 11 zápasů, zaznamenal dva body a jeho produkce se výrazně posunula zpět, když nastoupil v nižších soutěžích - pouhých pět gólů a devět asistencí mu vyneslo 14 bodů ve 37 zápasech. V této sezóně má s Abbotsfordem gól ve dvou zápasech.

Nyní se pokusí dostat zpět a to v AHL s týmem Wilkes-Barre/Scranton, kde se připojí k dalšímu mladému obránci, který chce získat zpět své výkony – k výběru v prvním kole v roce 2018, Ty Smithovi.