Rask si zatrénoval s Bostonem. Co jej zavedlo na trénink Bruins?

09. 12. 2023, 10:00 » Informace z klubů - Autor: Tomáš Novotný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Loni v únoru oznámil finský fantom odchod do hokejového důchodu. Na vině byly především zdravotní potíže. I přesto se rodák ze Savonlinny zapsal do kroniky Medvědů nesmazatelným písmem. Teď po svém konci vyrazil na trénink Bostonu, aby se postavil mezi tři tyče a nostalgicky zavzpomínal na svůj sezónní režim.

Boston se bude muset obejít bez poloviny své brankářské dvojice. Jeremy Swayman bude minimálně pro zápas s Arizonou mimo hru. Na vině je nemoc. Pro duel s Kojoty se tak počítá se startem Linuse Ullmarka, který stál v brankovišti v posledním duelu s Buffalem, který Bruins nezvládli a prohráli 1:3.

Na tréninku tak chyběl jeden gólman, protože Boston nestihl povolat někoho ze svých záloh. Nabídku dostal Tuukka Rask, který neváhal a do trénování se s radostí zapojil. V brankářské výstroji jsme ho mohli zahlédnout po dlouhé době, možná i poprvé od konce kariéry. Finský gólman na všech exhibičních zápasech hraje v poli. Po kariéře puky střílí, nikoliv chytá.

Tým, v čele s Jimem Montgomerym svůj problém vyřešil. Z AHL byl povolán Brandon Bussi, který se ve výborném světle ukázal v přípravných zápasech. Pětadvacetiletý brankář, který nikdy nebyl draftován, se ocitne v kolotoči NHL. Pokud se Ullmarkovi zápas nevyvede, tak na něj může čekat i debut mezi třemi tyčemi Medvědů.

Fired up alright 🔥 @tuukkarask’s here for a one-day EBUG twirl.#NHLBruins pic.twitter.com/ha13RitMwv

— Boston Bruins (@NHLBruins) December 7, 2023