Spekulace: Ottawa se zajímá o Chrise Taneva

28. 01. 2024, 18:37 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ottawa Senators je sice tuto sezónu velmi slabý tým, ale vzhledem k uzávěřce přestupů 8. března je nutné, aby byl pod drobnohledem. Mají nový manažerský tým a s neuspokojivými výsledky této sezóny se generální manažer Steve Staios pokusí za chodu předělat a zvrátit věci co nejrychleji.

Zatímco většina řečí byla o obchodních zvěstech kolem Jakoba Chychruna, Vladimira Tarasenka a Dominika Kubalíka, v sobotu večer se objevila nová pecka, kterou vypustil jeden z nejlepších hokejových zasvěcenců. Elliotte Friedman ze Sportsnet potvrdil během vysílání Hockey Night in Canada, že Sens budou mít vážný zájem o to, aby se pokusili vyměnit Taneva před termínem, nebo ho letos v létě podepsali.

Tanev, 34 let, dostává v této sezóně 4,5 milionu dolarů, je držitelem klauzule o zákazu obchodu pro 10 týmů a pokud budou Flames v průběhu února stále v oblasti získání divoké karty, neočekávejte, že generální manažer Craig Conroy z Flames by se hráče chtěl "zbavit".

Senators zoufale touží po nějaké pomoci na pravé straně a po defenzivním obránci, takže tato zpráva dává opravdu smysl. Mluvilo se také o tom, že Toronto Maple Leafs má o rodáka z Toronta zájem, protože GM Brad Treliving Taneva velmi dobře zná právě z Calgary.

Tanev zaznamenal v této sezóně devět bodů ve 46 zápasech, a když se zeptáte mnoha jeho spoluhráčů, řeknou, že je to nejtvrdší hráč, se kterým kdy hráli, a je ochoten udělat cokoliv, aby pomohl svému týmu vyhrát, i kdyby to znamenalo blokovat střelu svým obličejem.

On Saturday Headlines Elliotte Friedman says that Flames defenseman Chris Tanev is on the Ottawa Senators radar.

📽️: Sportsnet pic.twitter.com/3ydQfIqKeu

— Robert Munnich (@RingOfFireCGY) January 28, 2024