Senátoři získali útočníka Jets

17. 03. 2024, 07:00 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V poslední den výměn na úrovni AHL se Ottawa Senators dohodla s Winnipeg Jets a získali útočníka Wyatta Bongiovanniho. Hráči mohou být vyměněni i po oficiálním obchodním termínu NHL, ale nemají nárok nastoupit v této sezóně v žádném zápase základní části NHL, ale ani v play-off.

Ottawa na oplátku posílá do Winnipegu dobré "budoucí volby". Jets neměli v úmyslu znovu podepsat Bongiovanniho poté, co jeho vstupní dvouletá smlouva pozbyde platnosti. Centr byl uvolněn v roce 2022 z Quinnipiac University a Jets ho podepsali do ELC, které mu vyplácelo 802 500 $ ročně. Dvě sezóny strávil na farmě Jets v AHL, týmu Manitoba Moose.

The Ottawa Senators have acquired forward Wyatt Bongiovanni from the Winnipeg Jets in exchange for future considerations. pic.twitter.com/al45vQL8wE

— Complete Hockey News (@CompleteHkyNews) March 15, 2024

Letos zaznamenal za Moose 15 bodů za osm gólů a sedm asistencí ve 34 zápasech, zatímco v loňské sezóně v 56 zápasech zaznamenal 13 gólů.

Bongiovanni nyní přejde na farmu Ottawy Senators v AHL, týmu Belleville Senators, včas před play-off Calder Cupu.

Ve čtyřech sezónách s Quinnipiac v NCAA, než se stal profesionálem, měl Bongiovanni 50 gólů a 40 asistencí za 90 bodů ve 123 zápasech s plus/minus +43.