Andrej Sekera podepsal s Buffalem novou smlouvu

20. 07. 2011, 11:45 » Informace z klubů - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Slovenský zadák Andrej Sekera se dohodl na nové smlouvě s Buffalem Sabres ještě před plánovanou arbitráží. A nutno říci, že rozhodně neprohloupil, čtyřletý kontrakt mu zaručuje celkový příjem 11 milionů dolarů. Ty budou nejspíše rozděleny na 4,25 milionů v nadcházející sezoně, 3,25 v sezoně 2012/13 a v posledních dvou sezonách shodně na 1,75 milionů.

A nestěžuje si ani Buffalo, to bez arbitráže mohlo nabídnout dlouhodobý kontrakt, který Sekerův průměrný příjem rozmělní. S tím se u arbitrážního soudu moc počítat nedá. „K podpisu dlouhodobého kontraktu nás vedla možnost vyhnout se arbitráži a hlavně důvěra v Andrejovi schopnosti dále se vyvíjet,“ řekl Darcy Regier, GM Sabres. „Vzhledem k jeho věku nám to nejlepší teprve ukáže.

Pětadvacetiletý Sekera letos nastoupil do své čtvrté kompletní sezony v NHL, která viděla jeho dvě tváře. Rodák z Bojnice sice zaznamenal osobní maxima v počtu bodů (29) a asistencí (26), zároveň si ale koncem února musel posedět na tribuně jako zdravý náhradník, stalo se tomu po devatenácti zápasové šňůře bez kanadského bodu.

„Andrej sám uznal, že letos nehrál vyrovnaně, tedy tak jak by si sám představoval. Ovšem je mladý a může dál růst,“ doplnil Regier.

Kromě Sekery si Sabres pojistili také útočníka Matta Ellise, který podepsal novou dvouletou smlouvu. Kontrakt je ale dvoucestný a Ellis tak zřejmě bude znovu působit převážně v záložní AHL.