Nová úloha Ehrhoffa v Buffalu zní "money player"

22. 08. 2011, 12:10 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nejnovější Šavle neutíká před očekáváními, která jsou na tohoto nejdražšího obránce NHL kladeny. Christian Ehrhoff, o kterém je řeč, je připraven čelit novým výzvám. O tom, že by neměl zkušenosti, nemůže být ani řeč. Už jenom poslední dva roky ve Vancouveru byly opravdu šílené, jak potvrzuje samotný hráč v dobrém slova smyslu. Navíc v poslední sezóně se Vancouver dostal až do finále Stanley Cupu, kde byli hráči Kosatek poraženi.

Poté se Ehrhoff rozhodl udělat změnu. 30. června se připojil k týmu Buffalo Sabres, když podepsal nejdelší smlouvu v historii Buffala, která je na 10 let v hodnotě $40 miliónů. Nová Šavle tak vstoupila o stupeň výše ve své profesionální kariéře.

Christian Ehrhoff vydělá v Buffalu o nadcházející sezóně $10 miliónů a navíc tím, že do týmu vůbec přišel, dostal bonus $8 miliónů. Jediným hráčem, který v sezóně 2011-12 vydělá více než rodák z Moers, bude útočník New York Rangers, Brad Richards, $12 miliónů.

Jak už bylo výše napsáno, jedná se v současnosti o nejlépe placeného obránce a v celkové statistice NHL je na druhém místě. Druhým nejlépe placeným obráncem NHL je v současnosti slovenský obr, kapitán Bostonu Zdeno Chára, jež si přijde na $8,5 miliónu.

Do platového stropu se však pro nadcházející sezónu započítávají pouze $4 milióny ročně.

I tak platí, že Ehrhoff nemůžu jednoduše přijít a pouze se zařadit. Je placen jako hvězda a musí tak i hrát.

"Skutečně to na mě nevytváří nějaký dodatečný tlak," tvrdil Ehrhoff. "Jedná se o určitý tlak, ale jsem jenom součástí tohoto všeho a to bude trvat ještě několik let."

"Tlak je součástí mé práce a musíte se s tím vyrovnat a naplnit očekávání. Předtím jsem hral za Vancouver, což je tým, ve kterém je velký tlak a myslím, že jsem to tam zvládal dobře."

Ehrhoff přišel do týmu také proto, aby zvýšil ofenzívu zadních řad Buffala, jelikož v této činnosti byl minulý rok jeden z nejlepších. A účinnost by měla být okamžitá. Sabres potřebují hlavně zlepši přesilové hry.

"Pro mě je to hlavně o tom, aby Christian zapadl do role, ve které ho chceme mít," řekl generální manažer Darcy Regier. "Přesně takový kontrakt tomu odpovídá, je ještě mladý a každoročně zatěžuje rozpočet $4 milióny, což je v pořádku. Je mnoho jiných, co vydělávají více a jejich hra tomu neodpovídá."

"Věc, na kterou by se lidé mohli zaměřit, je délka, ale to je něco, na čem jsme se dohodli s vlastníkem klubu."
"Co se týká jeho hry, tak by se měl zaměřit na svůj talent a cit pro hru. To je něco, čeho umí využít. Bude mít dostatek podpory a to je ten nejdůležitější faktor, že nebude vše na jednom hráči. Chceme, aby hrál svoji vlastní hru, hrál silně a také podporoval ostatní."