Tyutin zůstane v Columbusu dalších šest let

02. 09. 2011, 17:15 » Informace z klubů - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ruský zadák ve službách Columbusu Blue Jackets, Fedor Tyutin podepsal se svým klubem novou šestiletou smlouvu, která začne platit od sezony 2012/13. Od této sezony si Tyutin vydělá celkem 27 milionů dolarů, čímž se stane jedním z nejlépe placených Modrokabátníků. Do té doby mu bude platit kontrakt, který podepsal ještě v dresu Rangers, odkud byl v roce 200,8 vytrejdován.

„V létě jsme posílili zadní řady příchodem James Wisniewski a nedávalo by smysl, abychom za rok o jiného kvalitního zadáka přišli,“ komentoval podpis Scott Howson, GM Blue Jackets. „Chceme mít kvalitní defenzivu a Fedor je a bude její důležitou součástí.“

„Fedor je použitelný do všech herních situací. Má dobrý pohyb, práci s pukem a je také velmi odolný. Od chvíle, kdy přišel, je naším nejlepším zadákem a tudíž jsme šťastni, že se nám s ním podařilo podepsat novou smlouvu,“ dodal.

Osmadvacetiletý rodák z Izhevsku přišel do Ohia před třemi lety společně s Christianem Backmanem a okamžitě se zařadil mezi hlavní opory Nashovi družiny. Během tří sezon vynechal pouhá čtyři utkání a celkem odehrál v dresu Columbusu 242 zápasů, ve kterých zaznamenal 83 bodů za 22 branek a 71 asistencí.

Za celou, sedmiletou, kariéru v NHL nasbíral 159 kanadských bodů za 37 přesných zásahů a 122 brankových pasů. To vše ve 492 zápasech. Kromě Blue Jackets nastoupil už pouze za zmiňované New York Rangers, kteří ho také v roce 2001 draftovali, jakožto číslo 40.