Dostane se Los Angeles do čela divize?

23. 01. 2012, 17:50 » Preview - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Celkem šest duelů se dnes v noci odehraje v zámoří. Islanders budou chtít po výhře nad Buffalem získat skalp Toronta na jeho ledě. Carolina se bude chtít zvednou ze dna Východní konference doma s Winnipegem. Na „Západě“ se střetnou první se čtvrtým aneb Detroit vyzve St. Louis. Nashville přivítá na svém ledě zatím nejhorší tým NHL, kterým jsou Modrokabátníci z Columbusu. Edmonton se bude chtít dostat na 40 bodů v zápase se silným San Jose a konečně v mezikonferenčím souboji se utkají Králové z LA proti Senátorům z Ottawy.

TOR TORONTO (23-19-5) - NYI NY ISLANDERS (19-21-6)

Toronto začalo sezonu dobře, postupně ale přicházelo zhoršení výkonů. Nyní však družina vedená Ronem Wilsonem okupuje 9. místo Východní konference. Na play off v chybí kanadskému celku 2 body, které budou chtít získat právě dnes. Mančaft táhnou zejména dva hráči. Jakmile se však někdo z dvojice Phil KesselJoffrey Lupul neprosadí, má Toronto problém. Vždyť v posledních 5 zápasech vyhrálo Toronto jen jednou a když se podíváte na statistiky dvou výše zmiňovaných (Kessel 2 body, Lupul 4 body), je jasné, že to jsou právě oni, kdo je důležitým článkem týmu. Dnes bude Toronto postrádat útočníky Colbyho Armstronga a Darryla Boyce. Chybět bude také obránce John-Michael Liles.

New York Islanders zatím patří k tomu slabšímu, co může Východní konference nabídnout. Ať už ale měli Ostrované jakékoliv výsledky, od play off je dělí pouze 9 bodů, což při troše štěstí a dobré formě nemusí být moc. Navíc Islanders poslední dobou „jedou“. V pěti posledních zápasech dokázal tento tým porazit jen Nashville. Jinak na hokejkách Isles padly postupně: Carolina, Philadelphia, Washington a Buffalo. Hosté dnes tedy nebudou v roli takových outsiderů, jak se zdá. Formu chytilo hned několik hráčů, v čele s brankářem Nabokovem. Ten v posledních 3 zápasech zaznamenal výborné čísla a má téměř 98% úspěšnost. V útoku se nejvíce vede Mattu Moulsonovi, který v sedmi zápasech zařídil pro svůj tým deset branek, ať už formou gólu nebo asistence.

Brankoviště Toronta by dnes měl hájit James Reimer, do hostující branky by se měl postavit znovu Evgeni Nabokov.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 0.

CAR CAROLINA (17-24-9) - WPG WINNIPEG (22-20-6)

O tom, jakou Carolina prožívá sezonu, se letos napsalo už hodně. Hurikáni nemají formu, trápí je hodně zraněných a především mají málo bodů. I když poslední jsou jen o skóre a tuto pozici budou dnes chtít rozhodně vylepšit. Nejlepší je na tom, co do počtu bodů, Eric Staal. Nasbíral jich celkem 37. Nejlepší sezonu v NHL zatím prožívá Jiří Tlustý. Nejvíce se mu dařilo v prvním roce v Torontu, kde nashromáždil 16 bodů. Už teď ale tuto hranici překonal (18). V posledních zápasech se tým může spoléhat na Cama Warda a právě kapitána Staala, který ve 12 posledních zápasech zaznamenal 16 bodů. Chybět budou domácím brankář Brian Boucher, obránci Jaroslav Špaček s Joni Pitkanenem a také útočník Jerome Samson.

Hosté z Winnipegu zatím nemusí být s probíhající sezonou zklamaní. Okupují 10. pozici hned za Torontem a dnes se mohou přiblížit první osmičce na bod. Navíc dnes mají velkou šanci uspět. V sezoně se utkají s Carolinou už po čtvrté a ve všech předchozích duelech byli úspěšnější (4:2, 3:1, 5:3). Pozor by si domácí měli dávat zejména na dvojici WheelerKane. Oba tito hráči se v bodování Winnipegu dostali přes 30 bodů, blízko k této hranici má ještě Wellwood (29).

V brance Caroliny by se měl dnes představit ve formě chytající Cam Ward. Na druhé straně se pravděpodobně nedočkáme Pavelce, ale Chrise Masona.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 02.

DET DETROIT (32-15-1) - STL ST LOUIS (29-12-6)

Red Wings dnes budou pokračovat v neuvěřitelné domácí sérii. Poslední tým, který v Detroitu vyhrál, bylo Calgary. Toto vítězství se datuje ke 4. listopadu 2011! Detroit je doma 3. nejlepším celkem. Pikantní však je, že se utká s týmem, který je na domácím ledě vůbec nejlepší. Detroit letos znovu táhne Pavel Datsyuk. Hráč, který je nesmírně šikovný na puku a má výborné nájezdy. V posledních zápasech mu ale zdatně sekundují další, zejména pak Valtteri Filppula (13 bodů ve 14 zápasech).

Jak už bylo řečeno, doma je možná St. Louis nejlepším celkem, ale venku se v této statistice pohybuje až na 21. místě. Na druhou stranu je třeba říct, že Bluesmani mají nejlepší obranu v celé soutěži spolu s Rangers (96 obdržených branek). Dopředu je to znovu o něco horší. Bodování vede s 37 body David Backes, který je zároveň i nejlepším střelcem. Poslední zápasy se kromě něj vyvedly ještě Davidu Perronovi a Jaroslavu Halákovi.

Domácí brankoviště by měl hájit Jimmy Howard, za hosty je v brance potvrzen jako jednička Jaroslav Halák.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1.

NSH NASHVILLE (28-16-4) - CBJ COLUMBUS (13-28-6)

Po šesté se letos utkají Preds s Columbusem. U Nashvillu můžeme mluvit o oblíbeném soupeři. V předchozích pěti zápasech se totiž radoval Columbus jen jednou, zbylé body sebrali právě Predátoři. Pozitivní pro české fanoušky je fakt, že kanadské bodování vede společně se Shea Weberem Martin Erat. V posledních zápasech má také velmi dobrou formu Pekka Rinne. Tři zápasy, do kterých naposledy nastoupil, dopadly tak, že průměrně v nich inkasoval jednu branku a má z nich velmi dobrou úspěšnost 97%.

Hosté mohou myslet na to, jak dohrát sezonu, aby to nebyla ostuda. Na play off ztrácí Columbus Blue Jackets propastných 22 bodů a krčí se na samém dně NHL. Jejich bodování vede s 32 body Rick Nash, v patách mu je Václav Prospal (30 bodů). Poslední zápasy se v brance poměrně vyvedly Sanfordovi. V útoku pak Antoine Vermettovi. Z beků si nejlépe vede Nikita Nikitin.

V brance by se měli představit Pekka Rinne a Curtis Sanford.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1.

EDM EDMONTON (17-26-4) - SJS SAN JOSE (26-14-5)

Stejně jako Columbus, ani Edmonton nemá sezonu, o které by mohl zatím říci, že je úspěšná. Kromě Blue Jackets není tým, který by se nedostal přes 40 bodů, kromě zmiňovaného Edmontonu. Dnes ale mají šanci napravit tuto statistiku v tabulce. Veškeré statistiky Oilers vede Jordan Eberle, který dal 17 branek, na dalších 27 jich nahrál a se 44 body vede statistikám svého celku.

Sharks si mohou naopak vesele pískat. Vedou svojí divizi a v konferenci jsou celkově na 3. místě. Měli by si dát ale pozor, na Los Angeles mají jen bodový náskok. V produktivitě Žraloků nikdo vyloženě nevyčnívá, o bod jí vede Joe Thornton (37 bodů). Nejlepším střelcem týmu je centr Logan Couture s 20 brankami.

V brance Edmontonu by měl být Nikolai Khabibulin. Hostující svatyni by měl hájit Antti Niemi.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 2.

LAK LOS ANGELES (23-16-10) - OTT OTTAWA (27-17-6)

Jak již bylo zmíněno, Králové dnes mají příležitost jít do čela divize a tudíž si zajistit 3. místo v konferenci. Kromě prohry San Jose ale potřebují udolat doma Ottawu. Úkol to však nebude jednoduchý. Pomoci k tomuto cíli by ale měl Anže Kopitar. Slovinský útočník celkem jasně vede kanadské bodování svého celku. S bilancí 15 branek a 29 asistencí vede se 44 body o jedenáct bodů před Justinem Williamsem.

Hosté jsou 5. ve Východní konferenci a mají na svém kontě 60 bodů. Letos se jim daří, za což jsou rádi také fanoušci Milana Michálka, který je nejlepším střelcem Sens s 23 přesnými trefami. Bodování vede s 50 body Jason Spezza před obráncem Erikem Karlssonem. Navíc jsou Senátoři 4. nejlepší na ledě soupeřů, což jim dnes také hraje do karet. Zmiňovaný Erik Karlsson v posledních 17 zápasech přispěl svému celku 20 body. Na obránce slušný počin.

V domácí brance by se měl podle všech předpovědí objevit Jonathan Quick. V brance Ottawy byl potvrzen Craig Anderson.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 0.