Hejduk se loučit nemíní, s Avalanche prodloužil

18. 05. 2012, 20:32 » Novinky - Autor: Simona Fischmeisterová

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na probíhající mistrovství světa posílit český reprezentační výběr nepřijel, protože chtěl se svým stávajícím klubem jednat o podmínkách nového kontraktu. Úkol jest dokonán! Milan Hejduk dnes s Coloradem podepsal roční smlouvu, díky níž si během příští sezóny přijde na 2 miliony USD.

"Během těch let, co u nás Milan je, byl vždy velkým strůjcem našeho úspěchu," zmínil se na konto ústeckého rodáka generální manažer Lavin Greg Sherman. "Naši organizaci reprezentoval vždy v tom nejlepším slova smyslu a další rok u nás bude doplňovat jádro mladých hráčů."

Milan Hejduk nikdy ve svém hokejovém životě dres neměnil. V roce 1998 v National Hockey League debutoval jako člen Avalanche a svou, již třináctiletou, kariéru ve městě Denver hodlá i ukončit. V dubnu letošního roku se sám šestatřicetiletý útočník s českou krví nechal slyšet, že i odchod do hokejového důchodu v nejbližší době není vyloučen. Jak se nakonec ukázalo, Hejduk hrát chtěl, rozhodnutí viselo jen na vedení Lavin.

"Moje rodina i já jsme velmi rádi, že budu v kariéře pokračovat tady, v Denveru. Této organizaci a našim mladým hráčům věřím a těším se, až jim budu moci znovu jakýmkoliv způsobem pomoci." To vedení Colorada určitě rádo slyší, protože tento tým se od roku 2009, kdy vypadl v prvním kole, nepodíval do vyřazovacích bojů.

Hejduk byl před startem letošního ročníku spoluhráči zvolen za kapitána svého celku. Bohužel pro něj ale v první sezóně s "C" na dresu,co se týče individuálních statistik, zcela zklamal. Se čtrnácti góly a třiadvaceti asistencemi letos zaznamenal nejhorší sezónu z celého svého třináctiletého zámořského působení,ve kterém s Avalanche zažil i vrchol kariéry - zisk Stanley Cupu. Milan je jediným hráčem z celého kádru, se kterým dosáhl této mety, jenž v denverském klubu setrval až do dnešních dnů.

Zlatý medailista ze ZOH v Naganu je historicky třetím nejproduktivnějším Čechem v NHL (794 kanadských bodů), před ním sedí jen Jaromír Jágr (1 653) a Patrik Eliáš (894), dále se řadí na druhé místo v počtu vstřelených gólů mezi českými hráči (334) a udržuje si jedenácté místo v kanadském bodování mezi stále aktivními hráči.