Výluka bude dva měsíce, očekává Don Cherry

19. 08. 2012, 08:00 » Novinky - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Celý hokejový svět s napětím sleduje vývoj jednání mezi NHL a NHLPA. Zatím převládá všeobecný názor, že výluka NHL nás nejspíše nemine. Své si k tomuto tématu řekl také populární televizní komentátor Don Cherry, jenž je známý z kanadské televizní stanice CBC, kde spolu s Ronem MacLeanem uvádí přestávkový program Coach's Corner, jenž je součástí pořadu Hockey Night in Canada.

"Vypadá to na dva měsíce a toho se obávám. Všichni mluví o tom, že výluka bude trvat dva měsíce," říká Cherry, jenž byl v roce 2004 zvolen sedmým největším Kanaďanem v historii. "Pokud dojde ke stávce, tak to bude škoda. Všichni vydělávají peníze, ale každý chce ještě více peněz, nebo ne? Tak to prostě je a to je hodně špatné."

"Je těžké uvěřit, že hokej se nebude hrát dva měsíce," říká ještě necelý měsíc před 15. zářím (tehdy vyprší aktuální kolektivní smlouva, což většina fanoušků NHL určitě ví) osmasedmdesátiletý bývalý hráč a trenér, jenž se rád obléká do extravagantních obleků.

Každopádně jak to nakonec bude, to se teprve uvidí. Výkonný ředitel NHLPA, Donald Fehr, se vyjádřil, že přes víkend bude mluvit s Garym Bettmanem, ale jestli tento telefonický rozhovor bude k něčemu dobrý, to lze nyní jen těžko posuzovat. Další oficiální jednání mezi ligou a hráčskou asociací se uskuteční až ve středu a ve čtvrtek v Torontu.