Bergeron porazil Liberec hladce a bez stresu

06. 10. 2010, 00:55 » Review - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poté co se říkalo, že v Liberci čeká na Medvědy z Bostonu "Bílé peklo", ukázali hráči Bruins, že ani před cizím prostředím nemusí mít strach. Celkové skóre vyznělo 7:1 pro Boston Bruins. Utkání se hrálo v liberecké Tipsport Aréně. Boston otevírají svoji sezónu v sobotu proti Phoenixu Coyotes.

"Je krásné, že jsme mohli takhle zakončit naše snažení," glosoval Patrice Bergeron. "Ukázali jsme, jak jsme tvrdí."

Nikdo jiný nehrál tak dobře jako právě Bergeron, pravděpodobně centr číslo jedna s hvězdou Marcem Savardem.

Bergeronova pětibodová noc

Byl to právě Bergeron, který byl hlavní postavou večera, když si připsal dvě branky a navíc tři asistence.

"Dal několik pěkných gólů a měl pěkné akce, vyšlo mu to," řekl trenér Claude Julien. "Patrice je jedním z těch kluků, kteří berou všechno vážně a nezáleží, jaká část roku je."

A navíc takový výkon podal před cizím hledištěm. Do haly se nacpalo 5.500 fanoušků, kteří podporovali liberecké hráče od samotného počátku až do konce. Ne nadarmo se tomuto osazenstvu začalo říkat "Bílé peklo". Bubny zněly a bílé šály se točily nad hlavami věrných fanoušků.

"Fanoušky jsou tu jiní, malinko více hlasití," řekl útočník Bostonu Blake Wheeler. "Byla to výborná atmosféra." Wheeler byl velmi překvapen, že fanoušci se ve fandění nezastavili i navzdory faktu, že domácí tým byl už ve třetí třetině hodně dole.

"Myslím si, že kdybyste v USA za stavu 7-1, fanoušků by tam byla tak polovina," řekl Wheeler. "Můžete vidět lidi, jak jsou pyšní na svůj tým a hokej obecně."

Všichni fanoušci mohli vidět bravurní večerní představení Bergerona v oné historické noci, kdy se poprvé setkal český elitní tým s klubem z NHL.

HC Bílí Tygři Liberec - Boston Bruins 1:7 (0:1, 1:2, 0:4)
Branky: 29. Podkonický - 19. Horton (Krejčí), 23. a 42. Bergeron, 31. Caron, 47. Seguin, 48. Campbell, 50. Wheeler. Střely na branku: 25:26.

Sestavy:

Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Derner, Rýgl, Trončinský, Moravec, Holub - Podkonický, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Kudrna - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Urban, Špacek. .

Boston: Thomas - Chára, Seidenberg, Boychuk, Ference, Hunwick, Stuart, McQuaid - Lucic, Krejčí, Horton - Recchi, Bergeron, Wheeler - Ryder, Campbell, Thornton - Paile, Seguin, Marchand.


Druhý přípravný zápas v Evropě

Malmö Redhawks - Columbus Blue Jackets 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
Branky: 43. Alvarez - 14. a 21. Vermette, 29. Voráček, 35. Commodore.