Přijde změna na úterním zasedání?

03. 12. 2012, 13:00 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Šest majitelů a malá skupina hráčů si dají sraz v úterý v New Yorku. Zde bude pokračovat zatím nekončící příběh o nové kolektivní smlouvě. Otázkou samozřejmě zůstává, jestli se obě strany konečně dohodnou, nebo alespoň přiblíží, slibnému návrhu, který by brzy zajistil start soutěže.

Majitele bude zastupovat, jak už bylo psáno, šest osob. Jeremy Jacobs (Boston), Ronald Burkle (Pittsburgh), Mark Chipman (Winnipeg), Jeffery Vinik (Tampa Bay), Murray Edwards (Calgary) a konečně Larry Tanenbaum (Toronto). Hráčská asociace požádala, aby byla sdělena jména majitelů, kteří se vyjednávání zúčastní. Přítomen bude pochopitelně i Bill Daly, zatímco hráčská asociace se teprve rozhodne, kdo onu možnost dostane.

Pozváni naopak nebyli Gary Bettman a Donald Fehr. "Setkání navštíví majitelé, kteří minule nebyli, což je pro nás povzbudivé a to vítáme. Doufáme, že vyjednávání budou konstuktivní a dovedou nás k nějakému řešení, díky kterému bychom dosáhli dohody," nechal se slyšet Donald Fehr, ačkoli se nezúčastní.

Vyjednávání budou z bezprostřední blízkosti sledovat i samotní hráči. Kteří to ale budou, to se zatím neví. Hráčská asociace chtěla na úterní schůzku znovu přítomnost mediátorů, což ale vedení soutěže zamítlo.