Hossa po nešťastné srážce vynechá 2-3 týdny

01. 12. 2010, 09:30 » Novinky - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nechtěná kolize na pondělním tréninku mezi Mariánem Hossou a Nickem Boyntonem má pro Blackhawks nečekaně kruté následky. Jeden z nejlepších útočníků klubu si přivodil nespecifikované zranění v dolní části těla a svému týmu bude chybět dva až tři týdny.

"Bruslil jsem dozadu a Hossa do mě narazil. Nejsem si jistý co se přesně stalo. Myslím, že jsme se navzájem neviděli," řekl k incidentu Boynton.

Pro Hossu je to druhé zranění v letošním ročníku. Pět zápasů vynechal již na přelomu října a listopadu kvůli neupřesněným zdravotním problémům v horní části těla.

Pro Chicago je to samozřejmě nepříjemná ztráta, protože slovenský útočník patří k jeho nejlepším hráčům, kteří dokáží hrát takřka v jakékoliv herní situaci. V letošní sezóně odehrál Hossa jednadvacet zápasů, ve kterých dal osm branek a na dalších deset nahrál. V hodnocení +/- má čtyři kladné body.

Ve včerejším zápase proti St. Louis nahradil rodáka z Trenčína z farmy povolaný Jeremy Morin a hned si připsal nahrávku na gól Troye Brouwera. Ve třetím zápase v kariéře tak zaznamenal premiérový bod v NHL a také svou první bitku v lize proti Chrisu Porterovi.