Sobotka předvedl svůj nejlepší zápas v sezoně

02. 03. 2013, 15:30 » Perličky - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
První vzájemný duel sehráli v noci hokejisté St. Louis Blues na svém stadionu Scottrade Center proti Edmontonu Oilers. Rozhodující gól v utkání si připsal domácí hráč a odchovanec Slavie Praha, Vladimír Sobotka, jenž v páté minutě třetí části objel svatyni soupeře a z otočky poslal puk z ostrého úhlu mezi betony hostujícího gólmana Devana Dubnyka. „To je to, co říkal trenér Hitchcock před třetí třetinou v kabině,“ řekl Sobotka. „Střílet z každé pozice, snažit se ohrozit branku a půjde to.“

Vladimír Sobotka zaznamenal svoji druhou trefu v sezoně, na kterou si musel počkat přes měsíc. Jeho střelecký půst trval od 28. ledna, kdy vstřelil svůj první gól sezóny na domácím kluzišti proti Minnesotě Wild. Trefil se až ve třetí minutě prodloužení, kde se postaral z prostoru mezi kruhy o rozhodující střelu celého střetnutí.

Kromě vstřelené branky asistoval dnes ještě v druhé dvacetiminutovce u vyrovnání zadáka domácích Kevina Shattenkirka. Za dnešní výkon byl oceněn druhou hvězdou utkání. Poprvé v letošní sezoně získal více než jeden bod v zápase, což se mu naposledy povedlo 8. ledna 2012, když se na vítězství 4:0 podílel dvěma asistencemi.

Včerejší trefa Vladimíra Sobotky:


Autor: Jan Krchňák