Švédská federace se snaží zablokovat Söderbergův přesun

12. 04. 2013, 10:00 » Novinky - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vypadalo to, že Švéd Carl Söderberg si splnil sen a čeká ho působení v NHL. Tento scénář ale dostal pořádnou trhlinu, o kterou se postarala Švédská hokejová federace. Ta se snaží dohodu mezi ním a Bostonem Bruins zrušit. To i přes fakt, že Söderberg už podepsal s Bruins smlouvu.

Boston se podle zpráv ze zámoří dohodl se sedmadvacetiletým forwardem na tříleté smlouvě, první rok bude reprezentovat zbytek letošní sezony, ve čtvrtek a vše vypadalo téměř hotové. Radost na straně Medvědů musela být o to větší, že bývalého hráče Linkopingu přesvědčovali k odchodu za moře už několik let.

Ten ale stále odmítal, povolil už letos. A to na něj Bruins vlastní práva od roku 2007, kdy je získali za práva na gólmana Hannuho Toivonena, jež mířila do St. Louis. Podle některých zdrojů už byl jeho podpis dokonce zablokován a celý přesun se tak ruší, ovšem oficiálního zatím nevíme nic.

Snaha Švédů je pochopitelná, Söderberg je v současnosti jejich nejlepším centrem působícím v Evropě a možný přesun za Atlantik by mu nedovolil startovat na mistrovství světa. „Chceme okolo něj postavit reprezentační tým na letošní mistrovství světa,“ nechali se údajně slyšet z federace.

Jak situace nakonec dopadne neví nikdo, ovšem pro Boston Bruins to podle všeho nevypadá dobře, což nepřímo potvrdil i Bob McKenzie, jeden z nejuznávanějších zámořských novinářů.