Chci se vrátit, říká Mark Streit

15. 05. 2013, 21:30 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ostrované letos dosáhli na svoje maximum a po dlouhých šesti letech zase navštívili play off. Bylo to jen na šest zápasů, ale v těžké sérii s Pittsburghem si ostudu neudělali, spíš naopak. Sympatický herní projev a především hodně ofenzivním, to se fanouškům muselo líbit.

Tým už zároveň překousl prohru v posledním duelu, kdy rozhodla v prodloužení přesná trefa Brookse Orpika a nyní už se soustředí na další sezonu. Tu současnou zhodnotili hráči i vedení na včerejší tiskové konferenci.

Už teď je ale jasné, že Garth Snow, bývalý skvělý brankář a nyní generální manažer týmu, bude mít mimo sezonu hodně práce. Smlouva totiž končí hned několika hráčům, ovšem mezi nimi se objeví i pár důležitých jmen. V útoku se například jedná o Brada Boyese, v bráně o Evgeni Nabokova i Tima Thomase. Nejspíš nejdůležitější ztrátou by však byl švýcarský obránce Mark Streit.

V průběhu sezony se hodně spekulovalo o tom, jestli bude mít Streit v týmu budoucnost. Objevily se zprávy, že chce údajně po sezoně natrvalo odejít z NHL a dohrát kariéru doma ve Švýcarsku. Tím pádem by se ho Ostrované měli zbavit co nejdříve. K podobným tahům ale dojít nemusí. "Už jsem to řekl dříve, chci tady zůstat. Miluji to tady, miluji Long Island," tvrdí zkušený obránce.

Rozhodnutí se ale hned tak nedočkáme. Streita teď čeká krátká dovolená, po které se vrací domů do Švýcarska. Tam se začne připravovat na novou sezonu a bude doufat, že v dresu Islanders.