Staala naštěstí operace mine a začátek sezony by měl stihnout

19. 05. 2013, 09:20 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Asi každému fanouškovi, který viděl utkání Švédska s Kanadou, zatrnulo po zákroku obránce Alexandera Edlera na Erica Staala. Kapitán Caroliny se ocitl v hodně velkých bolestech po faulu kolenem od obránce Vancouveru.

Fanoušci Caroliny především se pak obávali o to, aby zranění jejich klíčového útočníka nezasáhlo do další sezony. Hned po zákroku se začaly prorokovat nejrůznější konce kariéry a podobně, ale tak vážné to nakonec se Staalem není. Nejstarší z bratří dokonce ani nemusí na operaci.

Měl by tak stihnout začátek nové sezony, který bude někdy v polovině října. "Každý malý kluk sní o tom, aby mohl reprezentovat svou zemi. Když je šance, měli by jet," sdělil Rutherford s tím, že nemíní zakazovat hráčům Canes reprezentovat.

Vedení týmu potvrdilo, že Eric Staal má poraněné kolenní vazy. Naštěstí vyšetření prokázala, že nebude muset na operaci a díky tomu stihne nový ročník. Šikovný Staal chyběl svému týmu nejspíš i v nájezdech, kdy Kanada trochu smolně padla.

Sluší se také dodat, že Alexander Edler dostal původně trest na dva zápasy a přijde tak o zbytek mistrovství. Disciplinární komise IIHF ale navrhuje, aby dostal další trest, který by mu zakázal startovat na olympijských hrách.