Přeruší Washington sérii porážek?

12. 12. 2010, 17:30 » Preview - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Washington nevyhrál již pět zápasů v řadě, což fanoušci Capitals dlouho nepamatují. Edmonton se pokusí bodovat v sedmém zápase po sobě. V posledním utkání noci na sebe narazí Anaheim a Minnesota.

NY RANGERS (17-13-1) - WASHINGTON (18-10-3)

Washingtonu to v posledních zápasech nejde. Pět porážek v řadě a z 10ti možných bodů získali Capitals pouze jeden za porážku po samostatných nájezdech s Torontem. Dnes se ovšem představí na ledě Rangers, kde se jim daří. Naposledy tam prohráli v základní části 1. listopadu 2007. Ovšem poslední porážka jako taková v MSG je datována na 22. dubna 2009, což byl ale zápas play off. Rangers včera prohráli na ledě Columbusu a dnes se pokusí tuto porážku odčinit. Před vlastním publikem to Blueshirts nejde tak dobře jako venku, ale dnes mají jedinečnou šanci porazit vedoucí tým Jihovýchodní divize. V brance domácích bude zřejmě Henrik Lundqvist, ale není vyloučeno, že si zachytá Martin Biron. Za hosty nastoupí pravděpodobně Semyon Varlamov.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

EDMONTON (11-12-5) - VANCOUVER (15-8-4)

Edmontonu se v úvodu prosince daří výborně a jejich výkony jsou příjemné překvapení. Již šest zápasů v řadě Oilers bodovali (pět výher a jedna porážka až po samostatných nájezdech). Na osmé místo v Západní konferenci ztrácí Edmonton sedm bodů a to je stále hodně. Vancouver je na tom ve vyrovnané konferenci lépe. Canucks jsou na třetím místě se ziskem 34 bodů, ale stačí dvakrát prohrát a všechno může být zase jinak. Vancouver z posledních pěti zápasů třikrát vyhrál a ze dvou porážek prohrál jednou až po prodloužení, což není špatná bilance. V brance Oilers bude stát Devan Dubnyk, za hosty se vrací do branky Roberto Luongo, který včera proti Lightning odpočíval.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

ANAHEIM (15-13-4) - MINNESOTA (13-11-4)

Oba týmy potřebují v tomto utkání bodovat. Anaheim je v Západní konferenci na devátém místě se ziskem 34 bodů, Minnesota je třináctá s 30ti body. Velkým problémem Ducks je, že odehráli již 32 zápasů (nejvíce z celé ligy), kdežto Wild jenom 28. A pro tým z Kalifornie je situace špatná i s ohledem na další týmy na Západě (většina z nich má vůči Anaheimu tři - čtyři zápasy k dobru). Jinak co se týče aktuální formy, tak poslední tři zápasy Ducks musely pokaždé rozhodovat až samostatné nájezdy. Dvakrát se z bonusového bodu radoval Anaheim a jednou jeho soupeř (Vancouver). Minnesota přerušila svoji sérii pěti porážek a nyní dvakrát po sobě vyhrála a dnes chce zvítězit potřetí. V brance Anaheimu by měl být Jonas Hiller, za hosty Niklas Bäckström.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 2