Cory Schneider mění Vancouver za New Jersey

30. 06. 2013, 22:30 » Přestupy - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vancouver Canucks se rozhodli k poměrně překvapivému tahu, ač indicie k němu byly během víkendu dány. Zbavují se gólmana, nikoliv ale Roberta Luonga, nýbrž Coryho Schneidera. Jeho novým působištěm se stává New Jersey Devils, které za něj obětovalo svou první volbu v draftu, celkově devátou v pořadí. Tu Canucks využili na Bo Horvata, centra Londonu Knights hrajících OHL.

Schneider se stal součástí Canucks v roce 2004, kdy si ho vybrali na draftu jako šestadvacátého. Po většinu své vancouverské anabáze plnil roli druhého muže brankoviště a všeobecně se čekalo, že ho na dlouho převezme. To se stalo v zatím poslední sezoně, kdy odchytal 30 zápasů a vedení otevřeně, a několikrát, prohlásilo touhu zbavit se drahého Luonga.

Nakonec to je ale sedmadvacetiletý Američan, kdo si balí kufry a putuje do New Jersey. A důvody tohoto tahu ze strany Devils jsou zcela jasné. Náhrada, byť zřejmě již nikde ne úplná, za Martyho Brodeura je potřeba. Schneider by jí měl být minimálně na příští dvě sezony, poté mu vyprší stávající smlouva (4 mil. USD za rok) a stane se neomezeně volným hráčem.

Velkými zájemci o služby Schneidera byli i Oilers, ti ale nakonec couvli, jelikož divizní rival měl trochu vysoké nároky, minimálně v jejich očích. Za gólmana údajně požadoval volby ve druhém a sedmém kole, plus jednoho z talentovaných mladíků, kteří se prohání v edmontonském dresu.