Gomeze čeká v NHL pátá štace, vybral si Floridu

31. 07. 2013, 23:15 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Florida Panthers rozšíří svou smečku o dalšího člena. Vedení klubu se dnes dohodlo na jednoroční smlouvě s útočníkem Scottem Gomezem, který letošní ročník dokončil v dresu San Jose Sharks. Na západní pobřeží se přesunul po svém vykoupení z Montrealu.

Útočník byl dlouho v médiích probírán především proto, že ani zdaleka nepodával výkony, které by odpovídaly jeho platu. To nakonec vyústilo právě v jeho odchod z Montrealu, který už mu nehodlal jeho královskou smlouvu dále platit. Gomez pak musel vzít zavděk o hodně skromnější nabídkou Sharks.

Tam ale odehrál jen necelou sezonu. Ani vedení Žraloků nemělo zájem se zkušeným útočníkem podepsat novou smlouvu. Třiatřicetiletý útočník dostává ještě jednu šanci, protože na trhu volných hráčů si ho vybrala Florida. Ani její vedení ale nešlo do zbytečného rizika. S americkým útočníkem podepsalo smlouvu na jeden rok.
Scott Gomez
SCOTT GOMEZ FLA
Centr
Kariérní statistiky
GP: 941 | G: 171 | A: 530 | Body: 701
Střely: 2368 | +/-: 27

Panthers tímto krokem nemají co ztratit, naopak, mohou jen získat. Pokud se Gomez náhodou vrátí do staré formy, kterou měl například v New Jersey, může Floridě hodně pomoci. Na druhou stranu, pokud se to nepovede, odehraje zde jen sezonu a Panthers ztratí pouze nějakou zanedbatelnou částku. Za kolik však Gomez podepsal, to se zatím oficiálně neví.

"Scott je zkušený centr, který našemu celku dává několik možností v sestavě. Je to rychlý a šikovný útočník, který má hodně zkušeností, včetně výhry ve Stanley Cupu. Bude vzorem pro naše mladé hráče," řekl k podpisu generální manažer Panthers Dave Tallon.