Thomas našel po roce útočiště, bude jím Florida

27. 09. 2013, 14:30 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Včera se udála jedna velice zajímavá novinka. Brankář Tim Thomas, který vynechal minulý ročník, našel nové působiště, kterým se stala Florida. Devětatřicetiletý brankář by se rád dostal do olympijské nominace a právě Panthers mu šanci dají.

Bude také zajímavé sledovat, kolik prostoru na ledě vítěz Stanley Cupu z roku 2011 dostane, protože na Floridě se pozice jedničky uvolnila pro Jacoba Markströma, který má nejvyšší čas na to, aby ukázal svůj potenciál. V tandemu s Thomasem se však může jednat o dobře fungující duo, jenž by mohlo Panthers posunout trochu výš v tabulce.

Tim Thomas
TIM THOMAS FLA
Brankář
Kariérní statistiky
Statistiky: 196-121-45
GAA: 2.48 | SV: 92.14%

S bonusy může brát Thomas za sezonu až 3,75 miliónů dolarů. Na Floridě je celkem rušný týden. Kromě posily do branky představil tým nového vlastníka, kterým se dnes stane Vincent Viola. Také on bude doufat, že s Thomasem v brance Florida dosáhne minimálně na play off, jako se jí to povedlo v předloňské sezoně.

Mužstvo bude znovu velmi zajímavě poskládané. Především na pozici centra dostanou příležitost Huberdeau a Barkov, kteří by mohli táhnout první dva útoky. Huberdeau už za sebou má zkušenosti z loňské sezony a pokud se uchytí také finský útočník, může se z Panthers stát do budoucna velmi obávaný celek. Potenciál v ofenzivě má tým velký.