OH 2014: Nominace Švýcarska

06. 01. 2014, 18:30 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Malou zemi z Evropy čeká 16. účast na olympijských hrách. Do Soči jedou Švýcaři už jako respektovaný tým. Na posledním mistrovství světa totiž pořádně šokovali, když bez několika zvučných jmen dokázali urvat stříbrnou medaili. Padli až ve finále se Švédskem.

Tehdejší hrdina jejich výběru, Nino Niederreiter, v současnosti válí v dresu Minnesoty a pochopitelně nechybí ani v olympijském výběru. Švýcaři budou chtít další senzaci a jejich tým bude pro favority znovu velmi nepříjemným soupeřem. Dvakrát dokázalo Švýcarsko vybojovat bronz na olympijských hrách, ale už je to hodně dávno. V letech 1928 a 1948 si bronz na krk mohli hráči pověsit při domácích turnajích ve Svatém Mořici.

Nominace Švýcarska a olympijský turnaj v Soči

Brankáři: Reto Berra (Calgary), Jonas Hiller (Anaheim), Tobias Stephan (Genève-Servette HC)

Obránci: Severin Blindenbacher (ZSC Lions), Raphael Diaz (Montreal), Philippe Furrer (SC Bern), Roman Josi (Nashville), Mathias Seger (ZSC Lions), Mark Streit (Philadelphia), Julien Vauclair (HC Lugano), Yannick Weber (Vancouver)

Útočníci: Andres Ambühl (HC Davos), Matthias Bieber (Kloten Flyers), Simon Bodenmann (Kloten Flyers), Damien Brunner (New Jersey), Luca Cunti (ZSC Lions), Ryan Gardner (SC Bern), Denis Hollenstein (Genève-Servette HC), Simon Moser (Milwaukee Admirals, AHL), Nino Niederreiter (Minnesota), Martin Plüss (SC Bern), Kevin Romy (Genève-Servette HC), Reto Suri (EV Zug), Morris Trachsler (ZSC Lions), Roman Wick (ZSC Lions)