Noc přesunů. Gagner přes Tampu do Arizony

30. 06. 2014, 09:05 » Přestupy - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Krušnou noc zažil útočník Sam Gagner. Edmonton Oilers vyměnil svého centra za Teddyho Purcella do Tampy Bay, jenže tam Gagner strávil jen několik hodin, než byl obratem spolu s B.J. Crombeenem vyměněn do Arizony Coyotes. O Gagnerovi se v souvislosti s výměnou dlouho mluvilo.

Gagner ovšem byl na podobný průběh připraven. "Když jsem byl vyměněn do Tampy, tak mi agent říkal, že tím to nejspíš neskončilo, takže jsem byl připraven. Určitě jsem ale nečekal, že budu vyměněn ještě dnes. Nicméně stalo se, je to sport," uvedl ke svým dvěma rychlým výměnám sám Gagner.

Aby byly podmínky trejdů zcela jasné - Tampa získala Gagnera za útočníka Teddyho Purcella. Následně jej vyměnila dál do Phoenixu společně s B.J. Crombeenem za 6. kolo draftu.

Sam Gagner
SAM GAGNER PHX
Centr
Základní část 2013/14
GP: 67 | G: 10 | A: 27 | Body: 37
Střely: 143 | +/-: -29
Gagnerovi zbývají ze smlouvy dva roky v hodnotě 4,8 miliónů ročně. Celá akce byla hodně rychlá. Don Maloney o Gagnera projevil zájem ještě ve chvíli, kdy patřil Edmontonu. Po telefonátu s GM Oilers Craigem MacTavishem se ovšem dozvěděl, že MacTavish už se dohodl na výměně s GM Tampy Stevem Yzermanem. Bolts se chystali vykoupit Gagnera ze smlouvy, ale plán se zhroutil, protože Maloney rychle oslovil Yzermana a dohodl se s ním na výměně.

"Tampa chtěla uvolnit prostředky pod platovým stropem, aby mohla udělat další podpisy," vysvětloval Maloney, proč se Lightning hned po výměně chtěli zbavit kontraktu Gagnera. "Rozhovor se Stevem (Yzerman) probíhal asi tak, že jsem mu řekl: 'Jdu si dát pivo, ty si dej víno a když přijdeš s nějakým nápadem, tak mi dej vědět.' Nakonec jsme se dohodli," dodal Maloney, jak probíhala výměna s Tampou.

Proto do Phoenixu zamířil B.J. Crombeen, se kterým odešlo z Tampy 1,15 miliónů dolarů ročně. Bolts souhlasili s tím, že nadále budou Gagnerovi platit třetinu jeho kontraktu, což ale není tak velký zápřah.