Změna plánu: Stastny bude o víkendu hrát

28. 01. 2011, 12:00 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Centr Avalanche, Paul Stastny, ve středu zrušil své plány na víkend, který měl trávit v Beaver Creek a zamluvil si letenku do Raleigh, N.C., kde se připojí ke spoluhráčovi Mattu Duchenemu. Stastny a nováček Caroliny Hurricanes, Jeff Skinner, byli vybráni, aby nahradili zraněné hvězdy Pittsburghu Penguins Sidney Crosbyho a Evgeni Malkina.

"Je to bezvadné a velká pocta," dával najevo při středečním rozbruslení své nadšení Paul Stastny. "Je to něco, co se neodmítá. Je to pocta, zahrát si All-Star Game a nikdy předtím jsem ho nehrál."

Je to podruhé, co byl Stastny vybrán, aby si All-Star Game zahrál, ale v roce 2008 hrát nemohl díky zdravotním potížím.

"Tento rok jsem dostal možnost a rád ji využiji," řekl Stastny. "Bude to určitě něco, na co do smrti nezapomenu."

Stastny, 25 let, a jeho otec, člen Síně slávy Peter Stastny, se stanou osmým párem oten-syn, který si All-Star Game zahraje.

Duchene bude také na své první All-Star Game.

"Je to super. Paulie a já jsem opravdu blízko a bude to super, když to celé prožijeme spolu," řekl Matt Duchene.

Obránce Avs, Kevin Shattenkirk, je jedním z 12 hráčů, kteří se zúčastní dovednostních soutěží.

POPÁTÉ PRO FORSBERGA

V článku jsme se věnovali hlavně týmu Colorado Avalanche a jeho propojení s All-Star Game. Proto nesmíme zapomenout i na další věc, která je úzce propojena s Lavinami z Colorada. Dřívější centr Colorada, Peter Forsberg, se již popáté zúčastnil tréninku s tímto klubem. Po tréninku ale nebyl dostupný pro média, která se ho chtěla zeptat, zda můžeme v brzké době očekávat jeho návrat na led v ostrém zápase.

Byl to zároveň poslední trénink s týmem, alespoň tedy do pondělí. Týmy mají zakázáno trénovat během této pauzy All-Star Game. Navíc se neočekává, že by Forsberg s týmem cestoval v pondělí do St. Louis, kde budou hrát Avs v úterý.