Vítej zpět! Bryzgalov podepsal na rok s Ducks

09. 12. 2014, 21:25 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Anaheim Ducks podepsali dnes roční smlouvu s brankářem Ilyou Bryzgalovem. Klub to oznámil na svých stránkách. Plat nebyl klubem oznámen, ale neoficiální zdroje mluví o částce 2.88 miliónů dolarů.

Čtyřiatřicetiletý Rus začínal v Anaheimu svoji kariéru, když se v letech 2001 až 2008 objevil celkem v 69 utkáních. V roce 2007 byl náhradníkem za Jeanem-Sebastienem Giguerem, který vychytal pro klub Stanley Cup.

Poté hrál nejdříve čtyři necelé sezóny ve Phoenixu, poté strávil dva ročníky (jeden byl zkrácený) ve Philadelphii, kde proslul několika svými výroky. Minulý ročník začínal v Edmontonu, ale později byl vyměněn do Minnesoty, za kterou chytal i v play off. V létě o něj žádný tým zájem neprojevil, sám Bryzgalov prohlašoval, žže by nejraději zůstal v Minnesotě.

Ilya Bryzgalov
ILYA BRYZGALOV ANA
Brankář
Základní část 2013/14
Statistiky: 12-9-8
GAA: 3.01 | SV: 90.84%
Minulý týden o něj zájem projevili Ducks a po zkušebním kontraktu se objevily spekulace, že zhruba v těchto dnech by měl s klubem podepsat smlouvu.

První, co bude muset absolvovat, jsou kondiční starty na farmě v AHL, aby se pak mohl stát plnohodnotnou dvojkou za Frederikem Andersenem.

Nejlepší z Bryzgalova: