Nikdy se nevzdáme, říká po obratu se Sharks Cam Fowler

23. 12. 2014, 15:30 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Prosinec by měl být měsíc, který měl opravdu otestovat, jak na tom doopravdy je občas trochu spekulovaný tým Anaheim Ducks. Pochybnosti však Kačeři vyvrátili a zatím jsou na čele Pacifické divize, Západní konference i celé ligy.

I Sharks se v tomto měsíci dařilo a proto měla bitva o Kalifornii nabídnout zajímavý zápas. A nezklamala. Čtyři minuty před koncem atraktivního utkání vyrovnal na 2:2 obránce Cam Fowler. Obrat pak v prodloužení dokonal útočník domácích Ryan Kesler.

V následujícím videu se podívejte na Keslerovu krásnou střelu, pro kterou ho Ducks pomocí výměny z Vancouveru získali. V dalším tweetu je naopak vidět, že gólman Žraloků Antti Niemi včera amerického útočníka vychytal, nestačil až na poslední střelu celého střetnutí.



#NHLDucks @Ryan_Kesler on his game-winning goal: "He stopped me at the far post a few times. Third time is a charm." #SJSvsANA

Anaheim Ducks (@AnaheimDucks) 23. Prosinec 2014



Ducks se museli vypořádávat se zraněními a nemocemi (nemluvě o úseku, kde od 5. do 19. prosince hráli sedm z osmi utkání venku) a přesto si udrželi vysokou výkonnost. Zeptáte-li se Cama Fowlera, dozvíte se, že to je jen otázka vůle.

„Budeme pokračovat ve vývoji mentality, abychom se nikdy nevzdali. Teď už je konečně vánoční přestávka a tuhle výhru jsme si užili.“

Pro Sharks to je teď celkem běh, protože od 26. listopadu, když prohráli 0:2 s Calgary, mají bilanci 10-10-4, zatímco v prvních 11 zápasech mělo San Jose bilanci 9-1-1.

Oproti Anaheimu to však nestačilo, Ducks mají v posledních deseti zápasech bilanci 8-2-0, přesto jsou Žraloci na druhém místě v divizi.