Dva zápasy na programu NHL, šlágr mezi Ducks a Canucks

28. 12. 2014, 17:00 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po bohaté dávce 13 zápasů nás čeká trochu chudší noc naplněná pouze dvěma zápasy, které by ale mohly nabídnout zajímavý hokej. V prvním utkání, které se hraje od 23:00, vyzve Toronto Floridu. Druhý zápas nabízí souboj Anaheimu a Vancouveru, takže momentálně dvojici pro play off, kdyby se začínalo dnes.

FLA FLORIDA (15-9-8) - TOR TORONTO (20-12-3)

První ze čtyř vzájemných zápasů čeká Floridu a Toronto. V minulé sezóně byli úspěšnější Panthers, jimž se podařilo zvítězit ve třech případech. Maple Leafs včera nehráli, takže jejich poslední zápas se datuje na 23. prosince, kdy porazili Dallas Stars vysoko 4:0. Toto vítězství jim prodloužilo vítěznou sérii na šest utkání v řadě. Do sestavy hostů by se mohl vráti finský útočník Leo Komarov, který nehrál od 29. listopadu, kdy ve střetnutí s Capitals utrpěl otřes mozku. Ani Panteři včera nehráli, ale na rozdíl od Toronta mají o den odpočinku navíc, protože naposledy hráli 22. prosince proti Pittsburghu, kdy vyhráli 4:3 na nájezdy. Utkání bude specifické pro centra Davea Bollanda, který se postaví svému bývalému klubu poprvé od léta, kdy po sezóně strávenou v Maple Leafs podepsal kontrakt s Floridou. Do branky domácích by se měl postavit Roberto Luongo, za hosty zase Jonathan Bernier.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

ANA ANAHEIM (23-8-6) - VAN VANCOUVER (20-11-2)

Druhé a záverečné utkání dnešní noci obstarají Ducks a Canucks. Anaheim momentálně vede celou ligu s dvoubodovým náskokem na druhé Blackhawks. To Canucks po skvělém začátku sezóny trochu odpadli, přesto však stále drží playoffové pozice s bodovým náskokem na deváté Calgary, které má ale o čtyři odehrané zápasy více. Kačeři vyhráli poslední vzájemné střetnutí, a to 4:3 na nájezdy. Kosatky urvaly zase první souboj v této sezóně 2:1 také na nájezdy. Vancouver uspěl v předchozích dvou utkáních (7:1 proti Arizoně a 3:2 PP proti Calgary). Obránce Canucks Dan Hamhuis (noha) je stále mimo hru, takže by se do hry mohl dostat Bobby Sanguinett, kterého vedení povolalo z farmy v AHL. Ducks nezvádli posledně zápas s Coyotes, ve kterém prohráli na samostatné nájezdy, když dal zvláštní gól kapitán Arizony Shane Doan. Trenér Bruce Boudreau nasadí do branky nejspíše znovu Frederika Andersena, ale pokud se dánský gólman nebude cítit úplně fit, je schopen naskočit také ruský brankář Ilya Bryzgalov.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.