Bjugstad podepsal s Floridou novou šestiletou smlouvu

31. 12. 2014, 23:45 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nick Bjugstad podepsal dnes s Floridou Panthers novou šestiletou smlouvu. Finanční podmínky nebyly oficiálně zveřejněny, ale podle deníku Miami Herald bude nejproduktivnější hráč Panthers ročně pobírat 4.1 miliónů dolarů.

Dvaadvacetiletý Bjugstad vede Pantery s 13 brankami a 21 body. I minulý ročník byl také nejproduktivnějším hráčem s 38 body, když odehrál svoji první celou sezónu v NHL.

"Jsme velmi rádi, že jsme se s Nickem dohodli na dlouhodobé smlouvě. Je to velký, silný a zkušený útočník, který bude hrát v našem klubu pro několik dalších sezón důležitou roli," vyjádřil se pro klubové stránky generální manažer Dale Tallon.

Nick Bjugstad
NICK BJUGSTAD FLA
Centr
Základní část 2014/15
GP: 34 | G: 13 | A: 8 | Body: 21
Střely: 94 | +/-: 2
Bjugstad se mohl po tomto ročníku stát registrovaným volným hráčem (RFA). Nový kontrakt začně příští sezónu a bude trvat až do sezóny 2020/21.

"Chci být Panterem dlouhou dobu. Jsem tady moc rád. Chtěl jse, aby se to už vyřídilo. Nechtěl jsem se tady o to strachovat. Chci jen hrát hokej, to byla ta hlavní věc. Chtěl jsem jen hrát a nestarat se o peníze. Jsem velmi rád a teď si můžu zhuboka oddechnout," vyjádřil se Bjugstad.

Rodák z Minneapolis byl vybrán jako číslo 19 na draftu v roce 2010 Floridou, která je dnes o bod za sedmými Rangers a drží druhou divokou kartu pro play off.

"Nick společně s Aleksanderem Barkovem, Aaronem Ekbladem, Erikem Gudbransonem a Jonathanem Huberdeaum je součást našeho rostoucího jádra mladých a talentovaných hráčů, kteří povedou náš klub k budoucímu úspěchu."