Kaberle zvažuje no-trade klauzuli

02. 02. 2011, 13:00 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vezmeme si něco pro začátek ze hry Hamlet od Williama Shakespeare a trochu si zaměníme slova. Potom bychom mohli napsat:"Půjde nebo nepůjde? Toť otázka!" O kom je řeč? Přeci o stálici Toronta Maple Leafs, Tomáši Kaberlem. Ten má ve smlouvě všemožné klauzule a nyní řeší, jak naloží s klauzulí no-trade.

Je to téměř jako každý rok v tuto dobu. Veterán, obránce Tomáš Kaberle, slyší svoje jméno téměř každý den. Pakliže by se vzdal své klauzule no-trade, stal by se hlavním adeptem na výměnu a velkým jménem.

Na jednu stranu je pěkné hrát za Toronto Maple Leafs, kde je tradice a fanoušci tam svůj tým zbožňují. Na druhou stranu to musí být bezmocnost, která se dere do Kaberlových myšlenek, když za celou dobu jeho působení u Leafs, si play off zahrál jenom minimálně. Abychom byli přesní, tak od výluky, kdy hrál za Kladno, se do play off nepodíval. Pro obránce takového kalibru, jakým Tomáš Kaberle bezesporu je, je to škoda.

Tomáš Kaberle je v současnosti nejdéle sloužícím hokejistou v barvách Toronta a pravděpodobně pro tým i nejvíce cenný. Otevřeně byl dotázán, zda uvažuje o stáhnutí klauzule a zda uvažuje o odchodu do jiného týmu, kde by měl větší šanci na získání Stanley Cupu.

"Pokud se něco objeví, můžeme se o tom bavit. Tak to je a tak to vidíme s mým agentem. Nyní se hlavně starám o hokej," řekl Kaberle. "Doposud jsem nic neslyšel. Každý ro je to stejné, hodně se mluví, hlavně ke konci přestupního termínu, ale nic se neděje."

Je to tak, hodně se mluví, ale nikdo s konkrétní nabídku ke generálnímu manažerovi Brianu Burkemu zatím nepřišel. Ale nyní to má jistou zvláštnost. Kaberle má poslední rok smlouvy a tak buď podepíše novou, nebo nejspíše jako člen Toronta skončí a bude hrát od nové sezóny jinde.

Kaberle má nejlepší statistiky mezi obránci Leafs, když zaznamenal 30 bodů a z toho 28 je asistencí. V tabulce pravdy má mínus 6 bodů a doposud pouhých 12 trestných minut.