Islanders zvládli důležitý souboj. Čelo je namačkané, připomíná Tavares

14. 01. 2015, 21:30 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V souboji dvou velice kvalitních týmů došlo včera na poměrně překvapivý výsledek. No, většina odborníků sázela sice spíše na Rangers, ale na druhou stranu se Jezdci vraceli ze zdlouhavého tripu a ani přes třídenní odpočinek nedokázali uspět proti svým hlavním rivalům. Islanders také dokončovali svůj trip, který byl sice delší, ale po prvních třech zápasech v Kanadě se už tým nepohyboval v nějakých dalekých končinách.

Anders Lee, Nikolay Kulemin a Frans Nielsen se prosadili za Islanders ve druhé třetině a i díky 27 zákrokům slovenského gólmana Jaroslava Haláka byli nakonec šťastnější v newyorském derby hostující Ostrované.

Islanders zakočnili svůj sedmizápasový trip s 10 z možných 14 bodů a vylepšili si bilanci na 10 výher, tři prohry a jednu porážku v nájezdech v posledních 14 zápasech.

„Je to velká výhra. Určitě to udělalo spoustu lidí na Long Islandu ve středu ráno šťastnými. Jsme nadšení, že jsme je porazili. Soupeření bylo skvělé a vy jste si ho užil. Samozřejmě, že hráli dobře. Čelo naší divize je namačkané, takže tohle byl důležitý zápas,“ připomněl důležitost vítězství kapitán John Tavares.

Tato porážka ukončila vítěznou sérii loňských finalistů, jež čítala pět utkání v řadě. Od 8. prosince měl tým trenéra Alaina Vigneaulta bilanci 13 výher a jedné prohry.

„Byli jsme pomalejším týmem. Víme, co nás činí úspěšnými a dneska jsme to prostě nedělali. Oni nás definitivně udělali pomalými,“ vznesl kritiku na celý tým kapitán a klíčový obránce Ryan McDonagh.

Rangers také ztratili centra Dereka Stepana. Čtyřiadvacetiletá opora týmu nehrála ve třetí třetině kvůli zranění v horní části těla.