Konec! Hanzal musí na operaci zad a sezóna pro něj nejspíše skončila

13. 02. 2015, 06:00 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nejspíše si už nezahraje. Tato zpráva nemůže potěšit ani fanoušky Arizony Coyotes ani české fanoušky sledující NHL. Podle generálního manažera klubu Dona Maloneya podstoupí centr Martin Hanzal operaci zad, která mu asi ukončí sezónu.

Hanzal nehrál od 29. ledna, kdy dal vítěznou branku v utkání proti Torontu Maple Leafs (výhra 3:1). Ve 37 zápasech nasbíral 24 bodů.

„Marty bude mít příští týden proceduru zad, která ho odstaví v řádech týdnů a se vší pravděpodobností i do konce sezóny,“ řekl Maloney pro webové stránky. „Dobrou věcí je, že bude mít čas se zotavit a vrátí se nám, jakmile to bude možné. To, že se vrátí tuhle sezónu, je vzdálené, ale my chceme jeho plné uzdravení.“

Martin Hanzal
MARTIN HANZAL ARI
Centr
Základní část 2014/15
GP: 37 | G: 8 | A: 16 | Body: 24
Střely: 85 | +/-: -1
„Nemůžeme věci takhle nechat. Musíme najít řešení,“ Maloney said. „On je stále mladý muž. Musíme ho dostat na lepší úroveň. Potřebujeme ho mít zdravého a on nám pomůže vyhrávat.“

Českého fandu bude také zajímat možná ještě podstatnější věc. S blížícím se MS v Praze a Ostravě se samozřejmě už dopředu uvažuje o hráčích na soupisce a Hanzal by zřejmě byl jedním z těch, kteří by se domácího šampionátu zúčastnili. Trenér Vladimír Růžička tak musí jen doufat, že se stihne uzdravit aspoň do MS, ale pak záleží, jestli ho pustí klub, který by se mohl bát o jeho zdraví.

UPDATE: G.M. Don Maloney says center Martin Hanzal will have back surgery and the likelihood of him playing again this season is "remote."

Arizona Coyotes (@ArizonaCoyotes) 12. Únor 2015