Getzlaf dvakrát asistoval a Ducks se ujali vedení 2:1

22. 05. 2015, 05:35 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Třetí utkání na ledě Chicaga už takové drama, jakým byl druhý zápas, nenabídlo, ale zaplněná United Center se nenudila. V první dvacetiminutovce viděla nevyužité přesilové hry svých oblíbenců, ale nakonec oba týmy odcházely do šaten za stavu 1:1. Po druhé třetině měli o branku více hosté a na tomto tvrzení se nic nezměnilo ani po závěrečné třetině. Anaheim tak vede v sérii 2:1.

CHI CHICAGO - ANA ANAHEIM 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

První třetina třetího duelu mezi Chicagem a Anaheimem byla vyrovnaná. Šance se střídaly na obou stranách, i když více jich měli mírně Blackhawks, a to hlavně proto, že si zahráli tři přesilové hry, jednou dokonce dvojnásobnou 5 proti 3, zatímco jejich soupeř pouze jednu. Ducks ji ale na rozdíl od domácích dokázali využít. Stalo se tak ve 13. minutě utkání, kdy se svým pátým zásahem v sezóně prosadil Patrick Maroon. Chicagu se povedlo do konce téže třetiny ještě vyrovnat, 57 sekund před první sirénou udeřil nejlepší střelec týmu Patrick Kane. Do druhého dějství vstoupili s tlakem a pukem na hokejkách hosté a domácím dlouho trvalo, než srovnali hru. Poté se hra přelévala a oba brankáři měli co na práci. Jako jediný se však 55 sekund před koncem druhé dvacetiminutovky trefil obránce Simon Despres a zajistil Kačerům jednobrankové vedení. Blackhawks se ve třetí třetině pustili do honby za vyrovnáním, ale všechny jejich příležitosti končily na výstroji Frederika Andersena. A když už ji puk minul, pomohla Anaheimu tyč, jako v úplném závěru při Kaneově šanci. Zápas tak skončil ve prospěch Anaheimu, který vyhrál 2:1 a v sérii vede stejným poměrem.

Perličky:
* Despres se trefil v play off poprvé v kariéře.
* Despres je třetím obráncem Ducks, jehož první branka v play off v kariéře byla označena jako vítězná (Karpa ve čtvrtfinále 1997 a Sauer ve finále konference v roce 2003).
* Ryan Getzlaf vede NHL s 14 asistencemi v těchto vyřazovacích bojích, což je o 5 více než jakýkoli jiný hráč. Tím se mu povedlo vyrovnat klubový rekord pro nejvíce asistencí v jednom play off, který stanovil on sám v roce 2009.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.