Trápící se Ducks hostí Minnesotu, McDavid se pokusí sestřelit Canucks

18. 10. 2015, 19:35 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Zbývající tři zápasy dnešního programu, které se ovšem odehrají zítra SEČ, nabídnou další zajímavé duely, které se vyplatí sledovat. Minnesota vyzve trápící se Anaheim, Edmonton se pokusí o druhou výhru v řadě proti Vancouveru a o stejný kousek se budou snažit i hokejisté Los Angeles, na jejichž led přijeli Avalanche.

ANA ANAHEIM (0-3-1) - MIN MINNESOTA (3-0-1)

Zajímavým duelem začíná druhá část našeho preview. V něm totiž trápící se Anaheim vyzve ve formě hrající Wild, kteří stále čekají na porážku v základní hrací doby. V minulé sezóně vzájemným utkáním jasně dominovali Ducks, kteří zvítězili v každém ze tří utkání, pokaždé o jednu branku. Dnešní duel nabízí velká očekávání, a to taková, zda jsou Kačeři schopni konečně vyhrát. Ve čtyřech utkáních totiž bodovali pouze jednou (prohra s Canucks 1:2 po nájezdech) a celkem vstřelili pouhou jedinou branku! To Wils se daří mnohem víc, po třech výhrách v řadě nestačili v prodloužení na Los Angeles.

Divočáci měli den volna po páteční porážce 1:2 s Kings. Do branky hostů by se měla po přestávce postavit jednička Devan Dubnyk, náhradník Darcy Kuemper ale proti Kings předvedl dobrý výkon a 35 zákroky pomohl svému týmu, který byl po většinu zápasu pod tlakem, k zisku jednoho bodu. Minnesota bude opět spoléhat na svoje klíčové hráče Zacha Pariseho a Mikka Koiva. Proti Anaheimu, který v posledních utkáních nevyniká v defenzivě ani v ofenzivě, by si mohli hosté zastřílet a zároveň díky dobré obraně a kvalitnímu gólmanovi pustit co nejméně střel za Dubnykova záda.

Anaheim, pasovaný před sezónou za jednoho z největších favoritů na vítězství Stanley Cupu, se trápí a zlepšení je zatím v nedohlednu. Ducks se rozhodli z farmářského týmu v San Diegu povolat obránce Sheu Theodorea a Korbiniana Holzera a zapsali na listinu zraněných hráčů obránce Simona Desprese (zranění v horní části těla) a Claytona Suttera (dolní část těla). Theodore, hráč vybraný Ducks v prvním kole draftu v roce 2013, si tak odbude svůj debut v nejvyšší zámořské soutěži. Přestože Ducks vstřelili v prvních čtyřech zápasech jedinou branku, včetně prohry 0:3 s Coloradem v pátek, trenér Kačerů Bruce Boudreau zůstává optimistou. "Pokud je tohle nejhorší šňůra, kterou si projdeme za celý rok, vyjdeme z ní, až skončí, zlepšení, zejména, když ji přerušíme tím, že budeme hrát správným způsobem." V brance začne pravděpodobně znovu Frederik Andersen.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

VAN VANCOUVER (3-1-1) - EDM EDMONTON (1-4-0)

I dnes uvidíme kanadské derby, a i dnes bude jedním z týmů, které si ho zahrají, Edmonton. Oilers včera vyhráli svoje první utkání v sezóně, když díky dvěma brankám a třem bodům Connora McDavida zvítězili na ledě Calgary 5:2. Dnes to však proti Vancouveru bude určitě těžší, protože Canucks zvítězili ve třech z pěti dosavadních zápasů v novém ročníku. Poradili si i s Calgary. V minulém ročníku vyhrály Kosatky všech pět vzájemných soubojů, včetně vítězství na nájezdy v prvním a v prodloužení v posledním. Daniel Sedin měl dvě branky a osm asistencí, jeho parťák Radim Vrbata zaznamenal čtyři góly a stejný počet asistencí.

McDavid si připsal první vícebodové utkání ve své kariéře, a pomohl tak k výhře Oilers 5:2 na ledě Flames. Svoje první vítězství jako trenér Olejářů také zaznamenal Todd McLellan, který se po utkání cítil dobře a pochvaloval si, že konečně dostal odměnu a že se hra jeho svěřenců zlepšuje, že hráči začínají rozumět svým rolím a své situační hře. Brankář Cam Talbot chytil 22 střel Flames, a získal tak svoji první výhru v novém dresu. Dnes by tak mohl startovat náhradník Anders Nilsson, jenž chytil v utkání proti Dallasu (porážka 2:4) 28 pokusů Stars.

Vancouver sice nezvládl páteční duel proti St. Louis (prohra 3:4), ale jinak zažívá celkem solidní začátek. Centr Jared McCann, který si ve čtyřech utkáních připsal dvě branky a bilanci +2 do tabulky pravdy, vynechal sobotní trénink a nejspíše do utkání nejspíše nenastoupí kvůli neznámému zranění. Kvůli jeho zranění se tak zpět do hry vrátí útočník Sven Baertschi, který byl v pátek zdravým náhradníkem. Baertschi byl ve formaci s Jakem Virtanenem a Bo Horvatem. Do branky se pravděpodobně pošesté za sebou postaví Ryan Miller. Další zápas odehrají Canucks až příští týden ve čtvrtek, když se postaví hráčům Washingtonu.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

LAK LOS ANGELES (1-3-0) - COL COLORADO (2-2-0)

Poslední souboj dnešní noci obstarají hokejisté Los Angeles a Colorada. V minulé sezóně byli úspěšnější hráči Kings, kteří zvítězili ve všech třech utkáních. Třemi brankami a dalšími dvěma nahrávkami se na tom podílel Jeff Carter, dvakrát skórovali Marián Gáborík a Kyle Clifford. Tři body zaznamenal kapitán Avalanche Gabriel Landeskog. V letošním ročníku ani jeden tým nehraje zcela podle svých představ, ale lépe na tom jsou přece jenom hokejisté Colorada, kteří dvakrát zvítězili a dvakrát prohráli, zatímco Králové vyhráli pouze jednou, v dalších třech utkáních prohráli.

Do branky hostů se nejdříve měl postavit Semyon Varlamov, jehož náhradník Reto Berra přispěl v pátečním zápase 35 zákroky k výhře Avs 3:0 na ledě Anaheimu, ale nakonec to bude švýcarský gólman, který bude opět hájit hostující svatyni. Colorado inkasovalo v prvních třech zápasech 14 branek, takže ví, na čem by vzhledem k nebezpečné, ovšem do této doby impotentní ofenzivě svého soupeřů mělo zapracovat. Hosté neinkasovali v oslabení už pět přesilovek poté, co dostali v početní nevýhodě gól ve dvou z prvních tří zápasů. Proti Los Angeles se do hry nepostaví obránce Avs Tyson Barrie, který byl v sobotu suspendován na tři zápasy za hit na zadáka Ducks Simona Desprese.

Los Angeles mělo v sobotu dobrovolný trénink, na kterém bylo sedm hráčů v poli a náhradník Jhonas Enroth. V sestavě by neměl podle hlavního trenéra Darryla Suttera chybět obránce Brayden McNabb, který se zranil po blokování střely v utkání proti Minnesotě (výhra 2:1 v prodloužení), ve kterém Kings poprvé v sezóně vyhráli. Kings trápí ofenziva, která je sice na papíru relativně silná, ale v reálu to tak vůbec není. V prvních třech zápasech nastříleli Králové pouhé dvě branky a v posledních dvou dali taktéž dvě. Tento zápas je navíc poslední z pětizápasové série domácích zápasů, takže Kings se budou chtít svým fanouškům odvděčit za podporu i přes ne zrovna dobré výsledky. Do branky se pravděpodobně opět postaví Jonathan Quick.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.