Kopitar a Kings jsou stále daleko od nové smlouvy

02. 12. 2015, 18:45 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přestože je jedním z jejich nejdůležitějších hráčů, nevypadá to, že by se vyjednávání Anžeho Kopitara a Los Angeles za poslední měsíc někam výrazně posunula. Osmadvacetiletý Slovinec je v posledním roce svého současného kontraktu, a pokud s klubem neprodlouží smlouvu, stane se v červenci nechráněným volným hráčem.

Kings a Kopitarovi agenti se od září několikrát sešli, ale v poslední době rozhovory trochu utichly, jak serveru thefourthperiod.com potvrdil zdroj blízký týmu a celé situaci. Zatímco obě strany pracují na novém, zhruba osmiletém, prodloužení Kopitarova působení, plat, struktura smlouvy a bonusy jsou věcmi, na kterých se hráč a klub stále ještě nedohodli.

Králové by rádi chtěli, aby Kopitar podepsal kontrakt s ročním platem výrazně nižším než 10 miliónů dolarů, zatímco u druhé strany to spíše vypadá, že chce 10 nebo více miliónů za jednu sezónu.

Neočekává se, že by byla vyjednávání v dohledné době ukončena, ale je nejasné, kdy by měly obě strany znovu usednout k jednacímu stolu a začít jednat o podmínkách smlouvy. Podle dalšího zdroje je možné, že vyjednávání se začnou zrychlovat a směřovat správným směrem po Dnu díkuvzdání, který v USA proběhl minulý čtvrtek.

Rodák z Jesenice, kterého si Los Angeles vybralo na draftu v roce 2005 z celkové 11. pozice, zaznamenal ve 21 letošních utkáních sedm branek a k tomu přidal čtyři asistence.