Jako za starých časů. Porvaly se střídačky Cats a Nucks

12. 01. 2016, 18:00 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kdo by neznal hromadné bitky ze 70. a 80. let minulého století, kdy se popraly celé střídačky a rozhodčí nevěděli kam dřív skočit? Pověstný byl tým Philadelphia Flyers, kteří používal bitky jako svou taktiku a Stanley Cup si v polovině 70. let dvakrát doslova vybili. Poté se hromadné bitky pod hrozbou suspendace zakázaly a nastala zlatá éra bitek jeden na jednoho. Ovšem i ta skončila a v dnešní Národní lize vidíme bitek opravdu málo. Ale dnešní zápas mezi Floridou a Vancouverem nás vrátil do éry skončené před několika desetiletími. Po zápasu se odehrála hromadná bitka.

Provokatér Sedin

Jaromír Jágr byl vyloučen a domácí Canucks tuto početní výhodu využili. Stalo se to v prodloužení dnešního duelu mezi Floridou a Vancouverem. Tím skončila i dvanáctizápasová šňůra vítězství hostujících Cats, nejdelší v klubové historii. Všichni už se chystali do kabin, když projel Henrik Sedin kolem lavičky hráčů s Panterem na hrudi a neodpustil si několik poznámek na jejich adresu.

Dorsett vs Montoya

Poté přijel bitkař Kosatek Derek Dorsett a začal se pošťuchovat s Alem Montoyou, náhradním gólmanem Panterů. To už se k nim sjelo plno dalších hráčů, kteří se mezi sebou začali pošťuchovat. Když se zdálo, že je situace pod kontrolou, pustili se do sebe slovně trenéři obou mužstev a vše začalo nanovo. Situace se nakonec po několika vteřinách uklidnila. Tresty (zatím) nepadly žádné.

Co si o tomto souboji myslíte vy? Chtěli byste zpět staré časy bitek?