Gillies znovu suspendován NHL

04. 03. 2011, 23:30 » Informace z klubů - Autor: Martin Zíta

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Trevor Gillies byl vedením NHL suspendován na 10 zápasů za hit na minnesotského Cala Clutterbucka. Jelikož se jednalo již o jeho druhý výstřelek v krátké době, musel si verdikt vyslechnout osobně v Torontu.

Incident se odehrál ve středečním zápase mezi Islanders a Wild. Hned z kraje zápasu srazil Cal Clutterbuck newyorského Justina DiBenedetta, což se Gilliesovi nelíbilo a vydal se pomstít spoluhráče. Ovšem nezvolil nejvhodnější způsob, před zraky rozhodčího zcela úmyslně hitem trefil Clutterbucka zezadu do hlavy. Za tento zákrok obdržel v zápase pětiminutový trest za napadení zezadu, osobní desetiminutový trest a trest do konce utkání.

„Kvůli zákroku mířenému na hlavu protivníka, během svého třetího střídání v prvním zápase po návratu z devítizápasové suspendace za velmi podobný zákrok, pan Gilliese pozbyl své právo na hraní v NHL po následujících deset zápasů,“ řekl Colin Campbel při oznámení trestu. Následně dodal, že „i když nebyl nikdo zraněn, neexistuje nic, co by dokázalo omluvit takovéto chování a vůči protihráčům bezohledný způsob hry.“

Gillies, který letos v 33 zápasech zaznamenal 124 trestných minut, je také potrestán stržením 61000 USD z platu. Ostrovanům by měl být znovu k dispozici v sobotu 26. března, kdy se utkají s Philadelphií.

Zde můžete inkriminovaný zákrok vidět