Chicago nekončí, z Montrealu přišli Fleischmann a Weise

27. 02. 2016, 08:20 » Přestupy - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Blackhawks to s obhajobou myslí letos opravdu nanejvýš vážně. Den poté, co získali z Winnipegu Andrewa Ladda, a necelých pár hodin poté, co posílili z Los Angeles o zadáka Christiana Ehrhoffa, uskutečnil generální manažer Stan Bowman další výměnu, tentokrát poprvé s týmem z Východní konference. Z Montrealu přivedl útočníky Dalea Weisea a Tomáše Fleischmanna, na oplátku pak poslal do Kanady mladého centra Phillipa Danaulta a volbu ve druhém kole draftu v roce 2018. Důležitou poznámkou je, že Montreal si ponechá 30 % Weiseova platu.

Tento krok posílí už tak velmi silnou ofenzivu Blackhawks o další dva schopné hráče. Zatímco sedmadvacetiletý Weise prožíval svůj nejlepší rok v kariéře, když si v 56 utkáních připsal solidních 14 branek (kariérní maximum) a 12 asistencí a Chicagu může poskytnout univerzálnost do třetí a čtvrté formace a určitě i tvrdou hru, což může být důležitým faktorem v play off, kdyby Hawks narazili na nějakého více do těla hrajícího soupeře, například Los Angeles, Anaheim či St. Louis. V Montrealu se mu, zejména v posledních dvou letech, dařilo i ofenzivně a Weise může přispět důležitými brankami podobně, jako to loni dělal třeba Antoine Vermette.

Fleischmann přichází do svého třetího týmu za poslední rok. Poté, co byl loni vyměněn z Floridy do Anaheimu, se kterým však selhal ve finále právě proti Chicagu, podepsal v září s Canadiens zkušební smlouvu, aby se pak dohodl na roční smlouvě. Pro českého útočníka je tento odchod určitě příjemná změna, protože z týmu, který by musel o play off hodně zabojovat, přichází do kádru, jenž míří na ty nejvyšší cíle. Jeho místo bude opět pravděpodobně ve třetí nebo čtvrté formaci, do hry by se měl dostat i na oslabení.

Weise and Fleischmann join Ladd in Chicago. Check out the full list of trades - https://t.co/ROC4oYLDMa #TradeCentre pic.twitter.com/r339CaDmvi

— TSN Hockey (@TSNHockey) 27. února 2016



Montreal dostane volbu ve druhém kole, což by mohlo zlepšit jejich draftové výsledky za posledních pár let, a také třiadvacetiletého středního útočníka Danaulta, jenž se s generálním manažerem Marcem Bergevinem moc dobře zná. Co se týče produktivity, tak Danault ukázal za poslední dva ročníky ve farmářském týmu v AHL zlepšení. V letošních 30 utkáních v prvním týmu si připsal pět bodů.

"Philip Danault je mladý a nadaný hráč, který bude součástí naší skupiny mladých útočníků po dalších mnoho let. Jsem velmi rád, že se připojí k naší organizaci. Jako člen managementu Blackhawks jsem byl nápomocen při volbě Phillipa v prvním kole na draftu v roce 2011 (26. volba)," uvedl Bergevin v prohlášení. "Dale Weise a Tomáš Fleischmann pro nás byli oba dobrými posilami a chtěl bych jim v organizaci Blackhawks popřát jen to nejlepší a hodně štěstí," dodal.


HRÁČ/KOMPENZACETÝMTÝMHRÁČ/KOMPENZACE
Tomas Fleischmann
TOMÁŠ FLEISCHMANN MTL
Levé křídlo
Základní část 2015/16
GP: 57 | G: 10 | A: 10 | Body: 20
Střely: 100 | +/-: -1

+
Dale Weise
DALE WEISE MTL
Pravé křídlo
Základní část 2015/16
GP: 56 | G: 14 | A: 12 | Body: 26
Střely: 117 | +/-: 0

MTLVýměnaCHI
Phillip Danault
PHILLIP DANAULT CHI
Centr
Základní část 2015/16
GP: 30 | G: 1 | A: 4 | Body: 5
Střely: 48 | +/-: -3

+ volba ve druhém kole draftu v roce 2018