Mstitel Domi: Pěstmi složil Garbutta!

05. 03. 2016, 08:45 » Perličky - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tak tohle bylo drsné. Max Domi ukázal, že už není žádným vyjukaným zajíčkem. Jinak řečeno - ve čtvrtečním zápolení proti Anaheimu se s tím vůbec nepáral! O co šlo? Jednadvacetiletý nováček v NHL shodil rukavice a rozdal několik ran pěstí Ryanu Garbuttovi. Důvod? Pomsta!

Brutálně vyznívá už výsledek samotného zápasu. Z pohledu Yotes. Arizona vs. Anaheim 1:5? Solidní nakládačka! Doma, v Gila River Areně! "Číslo" večera ale vystřihl útočník Max Domi. V emočně vypjaté konfrontaci si tento kanadský talent pěstmi vyměnil názor s hostujícím Garbuttem... Za rozhodnutého stavu. Důvod konfliktu? Vlastně prostý - reakce na soupeřův nebezpečný hit na Olivera Ekman-Larssona.

Nenechte se ale mýlit. Hlavní "vinu" za "Domesův" výbuch neneslo jen skóre, které narostlo až na pro "Kojoty" hrozivých 1:5... Napětí se dalo krájet po celý průběh střetnutí! Eskalovalo. "Kačeři" předváděli nekompromisní hru, hodně si dovolovali na klíčové hráče Coyotes... Atak na ofenzivního švédského obránce s přezdívkou "OEL" a největší hvězdu Desert Dogs ale překročil veškerou únosnou mez. Byl prostě přes čáru (Ekman-Larsson byl mimochodem pod nemístným "drobnohledem" hráčů Anaheimu, respektive osekáván po celý zápas, stejně tak jako Viktor Tichonov).

Ryan Garbutt "zahodil" nejproduktivnějšího playera Arizony na mantinel, hned u střídačky hostů... Následek? Domácí smečka kouče Davea Tippetta měla rudo před očima. Její cíl byl jasný - útočníka si (dříve nebo později) podat.

Forvarda kalifornského oddílu, který chtěl z "místa činu" odbruslit způsobem, jako by nic zákeřného nespáchal, začal záhy nahánět Anthony Duclair. Tomu však Garbutt ještě pláchl. Dalšímu mstiteli ze stáje Coyotes ale neutekl - spravedlnost do svých rukou vzal Max Domi! A nevedl si vůbec zle. Naopak. Útočníka Ducks krosčekoval do zad, přitáhl si ho k sobě, povalil na led... A pěkně mu naložil. Bylo očividné, že od taťky Tie Domiho, bývalého bitkaře NHL, něco podědil.

Jen jestli to nakonec rodák z Winnipegu se svou "aktivitou" nepřehnal (celkem vyfasoval 17 trestných minut). Disciplinárka NHL je všudypřítomná. Je de facto stoprocentně jisté, že nejbližší duel "Kojotů" Max vynechá. Důvod? Podle ligových pravidel hráč, který vyvolá bitku v posledních pěti minutách základní hrací doby, má automatickou stopku pro příští klání.



Autor: Josef Hlaváč, ve spolupráci s coyotes.cz