SP 2016: Crosby jmenován kapitánem kanadské reprezentace

25. 08. 2016, 22:33 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Letos dovedl Pittsburgh podruhé ke Stanley Cupu, ve sbírce už má zlato i z Mistrovství světa a olympiády. Jeden turnaj však nikdy ve svém životě nevyhrál, především proto, že v době jeho posledního konání mu bylo teprve 17 let. Světový pohár se však po 14 letech znovu vrací na scénu a největšího favorita na vítězství, Kanadu, v něm povede očekávaně jako kapitán Sidney Crosby. Zástupce mu budou dělat Jonathan Toews a Shea Weber.

Devětadvacetiletý centr Pittsburghu, kterému se vůbec nepovedl start do uplynulého ročníku, aby nakonec Tučňáky dovedl ke Stanley Cupu a sám si odnesl Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off, získal zlato v dresu Kanady na loňském MS v Praze, olympijská zlata má z Vancouveru a ze Soči, kde už byl kapitánem. Právě tehdy mu s vedením výběru pomáhali Toews a Weber. A na stejnou trojici vsadí Mike Babcock znovu.

Světový pohár začne 17. září a potrvá až do 1. října. Konat se bude v kanadském Torontu a kromě domácích se na něm představí rovněž výběry USA, Ruska, Švédska, Finska, severoamerických hráčů do 23 let, Evropy a také Česka. A právě proti české reprezentaci Kanada turnaj 18. září od 2:00 SEČ odstartuje. Doufejme, že Crosby nepotvrdí svoji skvělou bilanci z mezinárodních turnajů - 34 bodů (17+17) ve 31 duelech - hned v úvodním střetnutí.

NEWS | Crosby to captain Team Canada at #WCH2016. Toews and Weber to serve as alternates. https://t.co/c01i0Sw6ek pic.twitter.com/ss1G8qoThp

— Team Canada Men (@HC_Men) August 25, 2016