Novinky v NHL: Moore míří do Bostonu, tři veteráni zase na zkoušku

31. 08. 2016, 23:35 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
S blížícím se začátkem sezóny se smluv, ať už těch plnohodnotných, nebo jen na zkoušku, dočkává čím dál tím více hráčů, kteří doteď museli v nejistotě čekat, jak se bude vyvíjet jejich budoucnost. Jedním z těch více šťastnějších může být Dominic Moore, jenž se dohodl na ročním kontraktu s Bostonem, další tři veteráni - Jarret Stoll, Christopher Higgins a Raffi Torres - pak zkusí vybojovat na zkoušce pokračování ve svých nových týmech.

Šestatřicetiletý Moore podepsal v Bruins roční smlouvu s platem 900 tisíc dolarů. Poslední tři ročníky působil v dresu newyorských Rangers, v loňském ročníku v 80 duelech zaznamenal 15 bodů za 6 branek a 9 nahrávek. Kanadský centr nikdy nebyl známý pro svoje ofenzivní schopnosti, jeho nejvyšší bodový příspěvek činí 41 bodů v ročníku 2008/09 v dresu Toronta, ale umí zahrát v oslabení a hodit se může i na vhazování.

Na zkoušku do Columbusu půjde centr Jarret Stoll. Tento zkušený útočník má nakročeno k 900 odehraným zápasům v NHL, v loňské sezóně hrál za Rangers a Wild, celkem nasbíral za 80 utkání čtyři branky a pět asistencí. Jezdci ho v prosinci umístili na listinu volných hráčů, odkud si ho následující den stáhli Divočáci. Stolla už nečekají žádná ofenzivně bohatá léta, ale je schopný odvést poctivou černou práci a umí vyhrávat i vhazování.

Chris Higgins míří z jednoho kanadského města do druhého. Ve Vancouveru, kde působil posledních necelých šest sezón, ho v červnu vyplatili z jeho čtyřletého kontraktu, a tak si musel tento třiatřicetiletý Američan hledat nového zaměstnavatele. A na konec srpna se dočkal, na zkoušku ho pozvali do Calgary, jehož dres oblékl v sezóně 2009/10 ve 12 střetnutích. Ani Higgins, jenž v uplynulém ročníku zaznamenal ve 33 zápasech v prvním týmu čtyři body, zřejmě nezopakuje ve Flames svůj 43 bodový výkon z ročníku 2011/12, ale mladému kádru může přinést hodně zkušeností.

Člověk by si myslel, že útočník Raffi Torres, který byl před začátkem sezóny 2015/16 suspendován na 41 utkání za nečistý hit na Mariána Hossu a který si nezahrál ani ve zbytku sezóny kvůli problémům s kolenem, si už v NHL nezahraje. Jenže tento čtyřiatřicetiletý Kanaďan míří na zkoušku do Caroliny. Uvidíme, jestli si vybojuje kontrakt.