SP 2016: Další ztráta! Do Toronta nepojedou ani Hertl s Gudasem

03. 09. 2016, 20:52 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Česká reprezentace se bude muset obejít bez dalších možná velmi důležitých hráčů. Chybět jí totiž kromě Davida Krejčího, kterého v sestavě nahradí Roman Červenka, budou rovněž útočník Sharks Tomáš Hertl a obránce Philadelphie Radko Gudas. Kdo je nahradí, zatím není známé.

Hertl si zranil koleno během druhého utkání finále Stanley Cupu po kolizi s útočníkem Patricem Hornqvistem. V dalších zápasech série už nenastoupil. Pro český národní tým, který jednoznačně neoplývá ve srovnání s ostatními celky tak talentovaným týmem, tak jde o velkou ztrátu. Hertl je totiž ve věku 22 let jedním z nejlepších mladíků v NHL, což dokazuje loňský ročník, kde nasbíral 21 branek a 25 asistencí. Ve 20 zápasech vyřazovacích bojů pak přidal šest gólů a pět nahrávek.

Gudas zase patří mezi nejvíce do těla hrající hráče v NHL, je to skvělý defenzivní hráč a ve Flyers jeho služeb náležitě využijí. Podílet by se mohl také na útočení, v 76 zápasech uplynulého ročníku zaznamenal 14 bodů. Chybět ale bude kvůli rekonvalescenci po zranění zápěstí.