SP 2016: Tým Evropy přišel před Světovým pohárem o svou jedničku!

06. 09. 2016, 15:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ztráty nepostihly pouze náš tým v podobě neúčasti Tomáš Hertla (San Jose Sharks), Radka Gudase (Philadelphia Flyers) a Davida Krejčího (Boston Bruins). Nepříjemný zásah do sestavy též čeká tým Evropy. Jejich předpokládaný brankář číslo jedna se totiž zranil v kvalifikačním zápasu na olympiádu 2018 v Jižní Korei. Dán Frederik Andersen, který po sezoně 2015-16 odešel z Anaheimu do Toronta, může být mimo hru až na měsíc, což by mohlo značně ovlivnit jeho výkony nejen na začátku základní části nového ročníku NHL.

V osudovém zápasu zápolilo Dánsko proti Slovinsku, když se ve třetí třetině s Andersenem srazil jeho vlastní spoluhráč a jeden z největších talentů Columbus Blue Jackets Oliver Bjorkstrand. Tým Evropy však nemusí zoufat. Na pozici jedničky ho nahradí dvojice z New York Islanders Slovák Jaroslav Halák a Němec Thomas Greiss, který skvěle zastal pozici jedničky ve vyřazovacích bojích NHL 2016, když se jeho slovenský kolega zranil.

Toronto Maple Leafs zahajuje sezonu 12. října, kdy se na ledě Canadian Tire Centre utká s rivalem z Ottawy. Kouč Mike Babcock předpokládá, že se mezi tři tyče v tomto zápasu postaví již uzdravený Andersen a nechá tak Jhonase Enrotha pouze zahřívat lavičku.