SP 2016: Máme lepší obranu než v Soči, hlásí Karlsson

13. 09. 2016, 15:00 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když se zeptáte hokejových odborníků, který tým na blížícím se Světovém poháru má nejlepší obranu, zřejmě se bude rozhodovat mezi Švédskem a Kanadou. Není divu, výběr Tre Kronor pojede do Toronta s opravdu silnými defenzivními řady, dokonce s tak silnými, že jejich hlavní hvězda Erik Karlsson se nebojí je označit za lepší, než které měli Švédi k dispozici před dvěma lety v Soči, kde vybojovali stříbro.

„Prostě si myslím, že máme o trochu více zkušeností. Většina kluků, co je tady, hrála na olympiádě a od té doby každý trochu dospěl, získal více zkušeností a stal se lepším hráčem. To je podle mě důvod, že máme teď lepší obranu než před dvěma lety,“ vysvětloval zadák Ottawy pro agenturu AP.

Pokud jste si nepřečetli naše preview švédského výběru, tak tak určitě udělejte, ale my se nyní zaměříme na obranu. V ní jsou kromě Karlssona, dvojnásobného vítěze Norris Trophy pro nejlepšího zadáka NHL, také Victor Hedman, Oliver Ekman-Larsson, Niklas Hjalmarsson, Mattias Ekholm, Anton Stralman a Hampus Lindholm. A to se do výběru ještě nedostali mladí John Klingberg a Adam Larsson a zkušený Alexander Edler.

Švédská obrana se může rovnat s tou kanadskou, dokonce ji možná převyšuje. A to si vezměte, že Kanada nyní nemá v týmu zraněného Duncana Keitha a nominováni nebyli takoví obránci jako P.K. Subban či Kris Letang. Švédsko se na Světovém poháru střetne s Finskem, Ruskem a Týmem Severní Ameriky.