Žádný Pittsburgh. Marchand zůstává v Bostonu, podepsal na osm let

27. 09. 2016, 09:00 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kdo sledujete momentálně probíhající Světový pohár, jistě jste si všimli, že domácí Kanaďany vede do finále celého turnaje dvojička z první formace Javorových listů Sidney Crosby a Brad Marchand. A protože druhému jmenovanému končí po letošní sezóně smlouva, spekulovalo se, že by třeba mohl za určitých okolností být vyměněný do Pittsburghu, kde by mohl na spolupráci z národního týmu navázat. S tím ale je definitivně ámen, Marchand totiž zůstává v Bostonu, se kterým se dohodl na nové osmileté smlouvě s celkovým platem 49 miliónů dolarů, ročně si tak průměrně vydělá 6.125 miliónů.

„Jsem hráčem Bruins od začátku mé profesionální kariéry a neexistuje žádné místo, kde bych hrál radši. Těším se, až budu moci jakkoli přispět, abych pomohl našemu týmu dosáhnout úspěchu a přivést do Bostonu zpátky Stanley Cup,“ uvedl v klubovém prohlášení osmadvacetiletý útočník.

Marchand vstupuje do letošní sezóny jakožto do posledního roku z jeho současné čtyřleté smlouvy na 18 miliónů dolarů (4.5 miliónů za rok), a dočká se tak příjemného zvýšení své roční gáže. Zároveň se stane třetím nejlépe placeným hráčem Bostonu, lépe na tom jsou pouze David Krejčí a Patrice Bergeron.

Rodák z Halifaxu prožil loni svůj nejlepší ročník v kariéře. S 37 brankami byl šestým nejlepším střelcem celé NHL a kariérní maximum si stanovil rovněž ziskem 61 bodů v 77 utkáních. Svoje kvality prokázal také na již zmiňovaném Světovém poháru, kde v první formaci vedle Bergerona a Crosbyho nasbíral ve čtyřech duelech pět bodů (3+2) a je druhým nejproduktivnějším hráčem turnaje (prvním je se sedmi body Crosby).

#NHLBruins sign forward Brad Marchand to 8-year, $49 million contract extension through 2024-25 season: https://t.co/8tVPVCQg14 pic.twitter.com/tOy1ABWZyb

Boston Bruins (@NHLBruins) 26. září 2016