Západ slibuje další vyrovnaný boj v play off. Šanci má téměř každý

02. 10. 2016, 15:45 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Západní konference by v příštím ročníku měla opět nabídnout divoký průběh se zajímavým zakončením. Až letošní šampióni z Pittsburghu dokázali přerušit nadvládu týmů ze Západní konference, které vyhrály čtyři Stanley Cupy za sebou. Západ se pyšní svoji vyrovnaností a tím, že i takoví Blackhawks nebo Stars, kteří skončili v prvním, respektive druhém kole, by měli velkou šanci dosáhnout až na vrchol.

Šanci probojovat se do finálové série bude mít hned několik týmů. Mezi ně patří i letošní finalisté San Jose Sharks, kteří měli ve finále Světového poháru hned pět zástupců (Mikkel Boedker, Brent Burns, Joe Thornton, Logan Couture a Marc-Edouard Vlasic), ale dostat se do finále dvakrát za sebou se povedlo týmu ze Západu v poslední době pouze Detroitu v letech 2008 a 2009.

Dalšími kandidáty na postup do čtvrtého kola bojů o Stanley Cup budou také Chicago Blackhawks, vítězové z let 2010, 2013 a 2015, Los Angeles Kings, vítězové z let 2012 a 2014, Anaheim Ducks, účastníci konferenčního finále z loňského roku, či St. Louis Blues, kteří hráli v konferenčním finále letos. Dávat pozor bychom si měli i na hokejisty Dallasu, kteří loni nasbírali v Západní konferenci nejvíce bodů ze všech.

Vyrovnanou sezónu predikuje i zkušený kanadský trenér Ken Hitchcock. „Tohle bude moje šestá sezóna v Centrální divizi a vypadá to, že to bude zatím nejtěžší rok. Rozdíl mezi vrcholem a spodkem se začal snižovat už loni, letos bude ještě menší,“ řekl kouč St. Louis pro agenturu AP.

Na tom, že týmy, které loni skončily na posledních místech Západní konference, se budou drát nahoru, se Hitchcock shodne s generálním manažerem Dallasu Jimem Nillem. „Týmy jako Winnipeg a Colorado se budou zlepšovat. Myslím, že to bude (letos) vyrovnanější než kdy předtím,“ prohlásil Nill pro AP.

A na závěr přidáme i reakci jednoho ze samotných hráčů. „Každý má šanci,“ uvedl útočník Sharks Logan Couture.