V Edmontonu tekly slzy na ledě

31. 10. 2016, 16:00 » Komentáře - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ottawa Senators dnes vyhrála na ledě Edmonton Oilers 2:0, když jejich jednička Craig Anderson pochytala všech sedmatřicet střeleckých pokusů svého soka. No dobře, řekl by si obyčejný fanoušek, to je dobrý výkon, ale nulu vychytá čas od času téměř každý gólman.

Tato čisté konto však bylo speciální. Před duelem zasáhla veterána v kleci Sens krutá zpráva. Jeho ženě doktoři diagnostikovali rakovinu. Přesto k zápasu nastoupil. Celých 60 minut hry své emoce ovládal, avšak poté již padl do náručí spoluhráčů a z očí se mu řinul rybník slz, který pokračoval i při vyhlášení hvězd zápasu. Když vjel na led jak první hvězda večera, tleskalo mu vestoje nejenom publikum nepřátelského Edmontonu, ale též gólman domácích Cam Talbot.

„Dnes jsme hráli skvěle a vedl nás Craig. Připojil se k nám [po zranění] a všichni jsme věděli, co se v jeho osobním životě přihodilo. A upřímně, dařilo se mu zachovat chladnou hlavu, přesto mu je ta bolest stále vidět v očích. On ale přišel a šel příkladem. Nenapovídal toho mnoho, ale na zápas se připravil stejným způsobem jako vždy a všem ukázal, jak má vypadat lídr týmu,“ vyjádřil se k víkendovým událostem kapitán Sens Erik Karlsson.

“Dneska to byl pro všechny pěkně emotivní večer. Přijet sem a hrát proti jednomu z nejlepších týmů ligy byla pořádná výzva. Každý z nás byl ale odhodlaný odvézt si body, hráli jsme dobře. Anderson se vrátil do brány a hned si připsal čisté konto. Dnes byl napsán skvělý příběh,“ přidal se střelec Mike Hoffman.

"V šatně bylo největší ticho po vítězství, které jsem v životě zažil," zakončil ohlasy hráčů forvard Bobby Ryan.