Zlatá horečka ve Vegas! Jedenatřicátý klub ponese název Golden Knights!

23. 11. 2016, 06:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Trubte na trubky, bubnujte na bubny, Zlatý rytíř přijíždí do srdce Nevady, aby zde započal, vytvořil tradici a hokejovou kulturu! V podvečerních hodinách (místního času) představilo vedení nového klubu spolu s komisionařem ligy Gary Bettmanem oficiální název jedenatřicátého klubu Národní ligy, jež zní Vegas Golden Knights .

Vegas.png Pyšný Bill Foley

"Chceme, aby byl náš tým známý svou obětavostí, čestností, sílou, kuráží, nikdy se nevzdal a to jak na ledě, tak i mimo něj. Přáli jsme si logo a jméno, které budou všechny tyto vlastnosti skvěle reprezentovat a jež budou pro Las Vegas unikátní," prohlásil těsně po odhalení majitel Bill Foley.

"Slovo 'Knights' jsme vybrali, jelikož rytíři zaštiťují ty, kteří se na svou ochranu nezmůžou a jsou ochránci celého království. Představují elitu mezi válečnými jednotkami," vysvětluje Foley.

Vegas.png Co znamenají týmové barvy?

Ocelově stříbrná, zlatá, černá a rudá, to jsou čtyři barvy nové organizace. Ale proč zrovna tyto? Stříbrná představuje vytrvalost, Nevada je největším producentem zlata ve Spojených státech a s touto barvou se hojně setkáme též ve městě, černá reprezentuje sílu a červená vzala svůj odstín v nevadských prériích [začátek lekce geografie: Díky velkému obsahu železa je místní krajina často zbarvena do rudé. Stejný efekt můžeme vidět též v australské buši. konec lekce geografie].

Vegas.png Analýza loga

Helma rytíře s vykrojeným písmenem 'V', které představuje název Vegas, se stala oficiálním logem nového mančaftu. Druhé (vedlejší) logo spojilo dva meče a hvězdu představuící známý nápis 'Welcome to Las Vegas'.

Vegas.png Staňte se fanoušky ihned

Tým rozhodně v přípravách nezahálel. Již nyní si můžete stáhnout oficiální aplikaci týmu či nakoupit v oficiálním internetovém obchodu ligy různorodé zboží počínaje zástavami a chladícími nádobami na pití, přes kulichy a trika, po mikiny různých barev a motivů.

Na závěr lze říct pouze: Viva Las Vegas!