Seznamte se, aneb město andělů představuje kapitány

04. 01. 2017, 18:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Bim, bam... Bim, bam. Zápasu hvězd NHL již začínal zvonit kvůli nízké atraktivitě umíráček a divácký zájem rychle upadal. I sešli se mocipáni ligy, aby tuto situaci vyřešili. Rozhodli se vytvořit ze šedé a nezáživné exhibice dvou týmů turnaj čtyř celků, reprezentujících každou divizi, se třemi bruslaři a jedním gólmanem na každé straně. Světe div se, fungovalo to! Plejeři nevypouštěli souboje, hrálo se rychle a pohledně. Turnaj ročníku 2015-16 navíc zatraktivňovala 'hvězda lidu' John Scott, bitkař sotva hrající v checking line, zvolený v hlasování fanoušků. Atrakce? Marketingový potenciál pro ligu? Ano! Dokáže se nemotorný obr alespoň částečně vyrovnat superhvězdám jako Crosby či Kane? Výsledek? Vstřelil dva góly, jako kapitán dovedl Tichomořskou divizi k titulu a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje. I přes zjevný úspěch se liga rozhodla další bláznivé nápady fanoušků zarazit a letos nabídla k hlasování vždy čtyři největší hvězdy z každého celku. Koho zvolili příznivci za kapitány divizí?

PIT Metropolitní divize: Sidney Crosby

Roku 2016 Sidney Crosby opět umlčel všechny pochybovače a znovu dokazuje, že je nejlepším hráče světa v současnosti. Devětadvacetiletý centr vede s šestadvaceti góly střeleckou tabulku ligy a spolu se svým spoluhráčem Malkinem, Connorem McDavidem z Edmontonu Oilers a Vladimirem Tarasenkem ze St. Louis Blues se přetahuje o čelo kanadského bodování celé soutěže.

MTL Atlantická divize: Carey Price

Carey Price se po dlouhodobém zranění opět vrátil do brankoviště a pozvedl svůj Montréal opět do horní části tabulky. Podobně jako v ročníku 2014-15, i letos připomíná stroj na chytání gólů, který se čas od času zasekne. Soupeři však přišli na jeho slabinu. Nejvíce gólů dostává Kanaďannad lapačku, čehož využilo například Los Angeles Kings a prostřelilo na tomto místě Price několikrát během vzájemného zápasu. I přes občasné chyby si ale Price drží skvělou výkonnoot, pochytal 93% všech pokusů soupeřů a vychytal 19 výher.


EDM Tichomořská divize: Connor McDavid

Devatenáctiletý McDavid zatím plní to, co se od něj očekávalo. Trůn pro nejlepšího hráče planety by měl v budoucnosti po Sidney Crosbym převzít právě on. Místo, kde 'seděli' takové persony jako Gretzky, Lemieux či Jágr, zdědí jako obdivovaný a velmi oblíbený kapitán Edmonton Oilers, v jejichž dresu sice hraje teprve druhou sezonu, ale již nyní je vážným kandidátem na Art Ross Trophy. Nedává sice tolik gólů, ale dokáže jich o to více přiravit pro své spoluhráče.


NSH Centrální divize: P.K. Subban

Začalo se o tom mluvit jako o přestupu desetiletí. Superhvězda a nejlepší obránce Canadiens, který byl v Montréalu a okolí velmi oblíbený, byl vyměněn do hlavního města country Nashvillu, odkud druhým směrem putoval kapitán Preds Shea Weber. Jako opravdoví 'šoumen' se uvedl v Tennesee zpěvem country v jednom z městských klubů a okamžitě si získal příznivce žlutobílch. V sezoně díky zranění stihl naskočit do 29 zápasů, v nichž vstřelil 7 gólů a nahrál na dalších sedmnáct. Jeho oblíbenost dokazuje též hlasování fandů, v němž předběhl takové star jako Jamie Benn (Dallas Stars), Tyler Seguin (Dallas Stars), Patrick Kane (Chicago Blackhawks), Jonathan Toews (Chicago Blackhawks) či Vladimir Tarasenko (St. Louis Blues).