Odešla další legenda: Milt Schmidt zemřel ve věku 98 let

08. 01. 2017, 18:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Třetí říše začíná získávat stále větší moc a nad Evropou se stahují válečná mračna. Za oceánem však bez přerušení pokračuje NHL svým životem a do jejího kolotoče přichází v dresu Boston Bruins mladá talentovaná puška Milt Schmidt, která se stane jednou z největších legend historie hokeje.

Woody Dumart-Milt Schmidt-Bobby Bauer, trio, které bylo ve svých dobách postrachem pro celou NHL. Řada známá pod přízviskem 'Kraut' nasbírala dohromady přes 1200 bodů. Zatímco nejstarší Bauer zemřel již roku 1964 a Dumart těsně po začátku tisíciletí, Milt Schmidt se odebral do věčných lovišť na začátku roku 2017, ve středu 4. ledna. Člen hokejové síně slávy, hráčská i trenérská legenda Medvědů, podlehla ve věku 98 let náhlé mrtvici. Schmidt byl nejstarším žijícím bývalým hráčem NHL a též posledním člověkem, který naskočil mezi mantinely v premiérové sezoně AHL.

Celá naše redakce touto statí vzdává hold a uctívá šampiona Stanley Cupu a vítěze několika individuálních ocenění. Odpočívejte v pokoji, mistře!